Go Back
+ servings
Spare ribs i ugn

Receptet - Så gör du:

Spare ribs i ugn

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här kommer ett enkelt toppenrecept på spare ribs i ugn, som täcks i den godaste klibbiga barbecuesåsen som har en kick av vitlök och valfri hetta! Supergott till potatis, ris och andra liknande tillbehör, och en god sallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 2 timmar 10 minuter
Totalt 2 timmar 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Spare ribs

  • 1,5 kg spare ribs
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk chili eller cayennepulver (valfritt)
  • 2 msk olivolja

Sås

  • 5 dl barbecuesås
  • 3 msk finhackad vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk Worcestershiresås
  • ½ msk till 1 msk cayennepeppar (valfritt för extra hetta)
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Frivilligt: avlägsna det sega membranet som täcker undersidan/bensidan av revbenen för aningen mindre sega spare ribs.
  • Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper eller med folie. 
  • Kombinera vitlökspulver, lökpulver, paprika, salt, peppar, spiskummin och chili eller cayennepeppar. Strö dessa kryddorna över revbenen och ringla över olja. Gnid in kryddningen över revbenen på båda sidor. Ugnsbaka i 2 timmar (1,5 timme om dina spare ribs är benfria).
  • Blanda ihop ingredienserna till såsen under de sista 5 minuterna av tiden i ugnen.
  • Ta ut dina spare ribs från ugnen, och fördela såsen över dina spare ribs.
  • Öka nu ugnstemperaturen till 240°C. Sätt tillbaka dina spare ribs i ugnen utan att de är övertäckta med folie och grädda i ytterligare 10 minuter.
  • Låt dina spare ribs vila i 10 minuter innan du skär upp.
  • Njut av dina spare ribs i ugn!
Måltid Huvudrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Spare ribs i ugn