Här kommer ett enkelt toppenrecept på spare ribs i ugn, som täcks i den godaste klibbiga barbecuesåsen som har en kick av vitlök och valfri hetta! Supergott till potatis, ris och andra liknande tillbehör, och en god sallad!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 2 timmart10 minuterminuter
Totalt 2 timmart20 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
Spare ribs
1,5kgspare ribs
2tskvitlökspulver
1tsklökpulver
2tskpaprika
2tsksalt
1tsknymalen svartpeppar
½tskspiskummin
1tskchili eller cayennepulver (valfritt)
2mskolivolja
Sås
5dlbarbecuesås
3mskfinhackad vitlök
2mskolivolja
1mskWorcestershiresås
½msktill 1 msk cayennepeppar (valfritt för extra hetta)
1tsksalt
Instruktioner
Värm ugnen till 180°C.
Frivilligt: avlägsna det sega membranet som täcker undersidan/bensidan av revbenen för aningen mindre sega spare ribs.
Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper eller med folie.
Kombinera vitlökspulver, lökpulver, paprika, salt, peppar, spiskummin och chili eller cayennepeppar. Strö dessa kryddorna över revbenen och ringla över olja. Gnid in kryddningen över revbenen på båda sidor. Ugnsbaka i 2 timmar (1,5 timme om dina spare ribs är benfria).
Blanda ihop ingredienserna till såsen under de sista 5 minuterna av tiden i ugnen.
Ta ut dina spare ribs från ugnen, och fördela såsen över dina spare ribs.
Öka nu ugnstemperaturen till 240°C. Sätt tillbaka dina spare ribs i ugnen utan att de är övertäckta med folie och grädda i ytterligare 10 minuter.
Låt dina spare ribs vila i 10 minuter innan du skär upp.