Detta är ett ljuvligt och enkelt recept på vaniljfrosting, som dessutom bara har 5 lätta ingredienser!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 1sats
Ingredienser
225gosaltat smör, rumstempererat
¼tsksalt
7dlflorsocker (ca 375g)
3mskvispgrädde
1tskvaniljextrakt
Instruktioner
Vispa smöret med en elektrisk mixer tills det blir krämigt. Strö saltet över smöret och rör om igen för att kombinera.
Tillsätt florsockret gradvis, cirka 1 dl i taget. Vänta med att tillsätta mer tills varje deciliter är helt inblandad innan du tillsätter mer.
Med en elvisp på medel-låg hastighet, tillsätt vispgrädden, en matsked i taget. När ingredienserna är väl blandade, öka gradvis hastigheten till hög och vispa i cirka 30 sekunder.
Tillsätt nu vaniljextrakt och rör om väl.
Sprid eller bred ut din frosting över dina bakverk. Toppa med strössel, om så önskas.
Njut av din vaniljfrosting! Denna vaniljfrosting kommer att hålla sig bra i rumstemperatur i 2 dagar, eller kyld i en lufttät behållare i ungefär en vecka.