Go Back
+ servings
Vaniljfrosting

Receptet - Så gör du:

Vaniljfrosting

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett ljuvligt och enkelt recept på vaniljfrosting, som dessutom bara har 5 lätta ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 225 g osaltat smör, rumstempererat
  • ¼ tsk salt
  • 7 dl florsocker (ca 375g)
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Vispa smöret med en elektrisk mixer tills det blir krämigt. Strö saltet över smöret och rör om igen för att kombinera.
  • Tillsätt florsockret gradvis, cirka 1 dl i taget. Vänta med att tillsätta mer tills varje deciliter är helt inblandad innan du tillsätter mer.
  • Med en elvisp på medel-låg hastighet, tillsätt vispgrädden, en matsked i taget. När ingredienserna är väl blandade, öka gradvis hastigheten till hög och vispa i cirka 30 sekunder.
  • Tillsätt nu vaniljextrakt och rör om väl.
  • Sprid eller bred ut din frosting över dina bakverk. Toppa med strössel, om så önskas.
  • Njut av din vaniljfrosting! Denna vaniljfrosting kommer att hålla sig bra i rumstemperatur i 2 dagar, eller kyld i en lufttät behållare i ungefär en vecka.
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Vaniljfrossting