Go Back
+ servings
Glasskräm

Receptet - Så gör du:

Glasskräm

4.9/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Glasskräm är en klassisk och väldigt snabbt tårtfyllning eller spritsfyllning, med härlig krämighet och gräddighet, med en smak av vanilj! Klassisk och snabb och enkel att göra, och förgyller vilket bakverk som helst!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl kall mjölk
  • 5 msk marsanpulver (exempelvis Ekströms)

Instruktioner

  • Tillsätt marsanpulvret till den kalla mjölken och vispa så det blandas. Låt blandningen stå för att tjockna till sig. Under tiden, vispa grädden, gärna med elvisp. 
  • Blanda varsamt ned grädden i vaniljkrämen.
  • Då var det klart! Njut av din härliga glasskräm!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Glasskräm