Den här fluffiga och smakrika tobleronemoussen behöver inte bakas och är lätt att göra, och behöver inga ägg vilket många andra recept på mousse kräver. Helt klart en dröm till efterrätt som helt klart är värd att servera till alla tillfällen!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
200gToblerone
2,5dlvispgrädde
100gmarshmallows
Instruktioner
Vispa din vispgrädde fluffig.
Hacka Toblerone grovt och lägg i en stor mikrovågssäker skål med grädden och marshmallows. Rör om ordentligt.
Smält i mikrovågsugnen på hög värme i 3 minuter med 30-sekunders intervall. Pausa och rör om var 30:e sekund, se till att det inte bränns. Det kan ta mer eller mindre än 3 minuter i din mikrovågsugn, du siktar helt enkelt på att smälta alla dessa ingredienser tillsammans.
Du också göra detta i en kastrull på spisen, men se till att röra så det inte bränns!
När allt har smält, vispa ordentligt med en visp och ställ åt sidan på så att tobleronemoussen svalnar helt i rumstemperatur. Häll upp i 4 små skålar eller koppar. Ställ sedan in i kylen 45 minuter och låt kallna.
Toppa gärna med lite extra vispgrädde som vispats till en mjuk topp, och hacka lite extra Tobleronen som används till att toppa din Tobleronemousse. Ställ tillbaka i kylen i minst 8 timmar, gärna över natten, för att stelna.