Denna pasta är världens godaste pastasås för mig. Det är en pastasås med passerade tomater, grädde, och mozzarella, som verkligen gifter sig och blir en riktigt härlig, krämig pastasås!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
300gvalfri pasta, jag gillar penne
2msksmör
1mskolivolja
1strödlök, finhackad
4stvitlöksklyftor, finhackade
4dlpasserade tomater, gärna av italienska märket Mutti
1tsktorkad basilika
1stkycklingbuljongtärning, smulad
1nypasocker
strö över några röda chiliflakes
salt och peppar efter smak
1,25dlvispgrädde
1,25dlmjölk
1dlriven mozzarellaost
Instruktioner
Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen, låt den rinna av, men spara lite av pastavattnet.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt smör och olivolja. När smöret har smält, tillsätt löken och fräs i 4 minuter tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en minut.
Tillsätt de passerade tomaterna, torkad basilika, smulad kycklingbuljongtärning, socker, röda chiliflakes och salt och peppar efter smak. Sjud i några minuter och tillsätt sedan grädden, mjölken och den strimlade mozzarellan.
Tillsätt den kokta pastan, blanda ihop och värm i några minuter. Om såsen är för tjock, tillsätt en skvätt pastavatten, som också ger lite extra smak.
Servera världens godaste pastasås på en gång. Några tips på tillbehör är lite riven parmesan eller extra mozzarella, och gärna en fräsch sallad och ugnsbakad kyckling!