Go Back
+ servings
Världens godaste pastasås

Receptet - Så gör du:

Världens godaste pastasås

4.8/5 baserat på 26 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna pasta är världens godaste pastasås för mig. Det är en pastasås med passerade tomater, grädde, och mozzarella, som verkligen gifter sig och blir en riktigt härlig, krämig pastasås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 300 g valfri pasta, jag gillar penne
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 4 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 dl passerade tomater, gärna av italienska märket Mutti
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 st kycklingbuljongtärning, smulad
  • 1 nypa socker
  • strö över några röda chiliflakes
  • salt och peppar efter smak
  • 1,25 dl vispgrädde
  • 1,25 dl mjölk
  • 1 dl riven mozzarellaost

Instruktioner

  • Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen, låt den rinna av, men spara lite av pastavattnet.
  • Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt smör och olivolja. När smöret har smält, tillsätt löken och fräs i 4 minuter tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare en minut.
  • Tillsätt de passerade tomaterna, torkad basilika, smulad kycklingbuljongtärning, socker, röda chiliflakes och salt och peppar efter smak. Sjud i några minuter och tillsätt sedan grädden, mjölken och den strimlade mozzarellan.
  • Tillsätt den kokta pastan, blanda ihop och värm i några minuter. Om såsen är för tjock, tillsätt en skvätt pastavatten, som också ger lite extra smak.
  • Servera världens godaste pastasås på en gång. Några tips på tillbehör är lite riven parmesan eller extra mozzarella, och gärna en fräsch sallad och ugnsbakad kyckling!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Världens godaste pastasås