Att tillaga fläskkotletter sous vide håller dem saftiga och möra, och om du avslutar med någon minut i stekpannan får du den fina stekytan som framhäver smaken på ett helt ljuvligt sätt!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet10 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
4stfläskkotletter med eller ben (ca 600 g)
1tsksalt
½tsknymalen svartpeppar
1msktill 2 msk nyhackad salvia, timjan eller rosmarin , eller en kombination av alla tre
2mskolivolja
Instruktioner
Förvärm ditt sous vide-bad till 60 grader Celsius.
Lägg fläskkotletterna i valfri sous vide-påse, tillsamamns med salt, peppar, hackade örter och olivolja.
Blanda ihop ingredienserna i påsen för jämn fördelning. Det går bra om fläskkotletterna ligger i ett enda lager eller på något sätt överlappar varandra, de kommer tillagas jämnt oavsett hur de ligger.
Stäng påsen med så lite luft som möjligt, exempelvis genom vakuumförsegling eller genom att använda vattenmetoden, där man långsamt sänker ned påsen i vattnet, och sedan låter trycket från vattnet pressa ut luften, innan man stänger påsen.
Tillaga i sous vide-badet i 1 timme, om kotletterna är mindre än 2,5 cm tjocka och har ben eller inte. Tillaga i cirka 1 timme och 10 minuter om du lagar kotletter med ben som är tjockare än 2,5 cm.
Plocka ut ur sous vide-badet och ut ur påsen. För att avsluta på spisen, värm en panna på medelhög värme och tillsätt lite olivolja eller smör, en matsked eller två. Tillsätt kotletterna i pannan och stek i 1-2 minuter på varje sida tills att de fått en gyllene skorpa.
Njut av dina fläskkotletter sous vide!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskkotlett sous vide, Fläskkotletter sous vide