Dessa krispiga, läckra grönkålsbiffar är perfekta när du vill ha något gott och knaprigt. De är dessutom fyllda med härlig grönkål! Servera gärna med en yoghurtsås, samt ris eller potatis.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
250ghackade grönkålsblad
4stägg
1dlmjöl
0,5dlriven parmesan
2stkrossade vitlöksklyftor
1tsksalt
¼tsksvartpeppar
0,5dlfinhackad salladslök
3mskolivolja för stekning
Instruktioner
Tillsätt ägg, mjöl, parmesan, vitlök, salt, svartpeppar och salladslöken i en matberedare eller bunke. Mixa snabbt och rör om för att blanda ingredienserna.
Tillsätt grönkålen gradvis, ungefär en fjärdedel i taget, och blanda ihop.
Värm hälften av olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Använd en 0,5 decilitersmått och släpp ner smeten till grönkålsbiffarna i oljan. Stek tills de är gyllenbruna, 4-5 minuter per sida.