Go Back
+ servings
Grönkålsbiffar

Receptet - Så gör du:

Grönkålsbiffar

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa krispiga, läckra grönkålsbiffar är perfekta när du vill ha något gott och knaprigt. De är dessutom fyllda med härlig grönkål! Servera gärna med en yoghurtsås, samt ris eller potatis. 
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 250 g hackade grönkålsblad
  • 4 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 dl riven parmesan
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar
  • 0,5 dl finhackad salladslök
  • 3 msk olivolja för stekning

Instruktioner

  • Tillsätt ägg, mjöl, parmesan, vitlök, salt, svartpeppar och salladslöken i en matberedare eller bunke. Mixa snabbt och rör om för att blanda ingredienserna.
  • Tillsätt grönkålen gradvis, ungefär en fjärdedel i taget, och blanda ihop.
  • Värm hälften av olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Använd en 0,5 decilitersmått och släpp ner smeten till grönkålsbiffarna i oljan. Stek tills de är gyllenbruna, 4-5 minuter per sida.
  • Njut av dina grönkålsbiffar!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Grönkålsbiffar