Glömmingetårta är en ljuvlig sommartårta med maränger och härligt mycket bär. Gör denna sommarklassiker för en härlig fika som alla älskar och uppskattar!
Förberedelser 25 minuterminuter
Tillagning 35 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 12bitar
Ingredienser
Tårtbotten
75gsmör, rumstempererat
1dlströsocker
4stägg
1,5dlvetemjöl
2tskbakpulver
0,5dlmjölk
Maräng
4stägg
2dlströsocker
3tskrapsolja
Garnering
5dlvispgrädde
4tskvaniljsocker
800gfärska jordgubbar
150gfärska hallon
Instruktioner
Förvärm ugnen till 150°C.
Separera äggulorna och äggvitorna i två separata skålar.
Tårtbotten
Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under vispning.
Tillsätt mjölet och bakpulvret till äggsmeten under vispning. Tillsätt även mjölk och rör ihop till en jämn smet.
Maräng
Vispa äggvitorna tills det blir som mjuka toppar. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills sockret löst upp sig och du har en fast maräng.
Sammansättning
Klä en plåt eller långpanna med bakplåtspapper. Pensla ett tunt lager rapsolja över hela bakplåtspappret.
Bred ut smeten tills sockerkaksbotten på bakplåtspappret. Ta sedan marängen och fördela jämnt ovanpå smeten.
Grädda mitt i ugnen i 25 min på 150°C.
Flytta kakan från plåten och låt svalna. Under tiden, vispa grädden med vaniljsockret.
När tårtbotten svalnat, dela i två delar med marängsidan uppåt. Bred ut en tredjedel av grädden och bären över den ena delen. Lägg sedan andra delen av tårtbotten ovanpå och toppa med resten av grädden och bären.
Nu är din tårta klar! Njut av den goda glömmingetårta!