Här är ett lyxigt recept på bullar med mandelmassa som verkligen är ljuvligt. Mandelmassan tar bullarna till en ny nivå, och i kombination med den smöriga degen och pärlsockret på toppen så blir dessa bullar alltid vinnare!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet10 minuterminuter
Portioner 48bullar
Ingredienser
225gsmör
5dlmjölk
1paket(50 g) färsk jäst
1stägg
2dlströsocker
0,5tsksalt
14dlvetemjöl
Fyllning
1dlströsocker
200gmandelmassa
200gsmör, rumstempererat
3tskvaniljsocker
Topping
ägg och pärlsocker
Instruktioner
Smält smöret i mikrovågsugn eller på spis i en kastrull.
Tillsätt genast mjölken till smöret samt jästen och lös upp jästen genom att röra om.
Ha ner smörblandningen i en större bunke. Rör nu ner strösocker, ett ägg, samt saltet. Tillsätt gradvis vetemjölet under bearbetning så du får en enhetlig deg som släpper från bunkens kanter.
Jäs degen under kökshandduk i cirka 30 minuter. Under tiden, vispa ihop fyllningen, gärna med elvisp.
Efter jäsningen, ha ut degen på en mjölad, plan yta. Knåda lite lätt och dela sedan degen i två lika stora delar.
Ta varje halva av degen och kavla ut en stor kvadrat. Bred ut fyllningen på varje kvadrat.
Rulla ihop varje degkvadrat längs med långsidan. Skär sedan i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg dessa bullar i bullpapper och ställ på en plåt. Låt jäsa på nytt under kökshandduk i 30 minuter till. Förbered under tiden penslingen. Sista 15 minuterna av jäsningen, förvärm ugnen till 225°C.
Efter jäsningen, pensla bullarna med ett uppvispat ägg, och strö till sist på pärlsockret.
Grädda mitt i ugnen på 225°C i cirka 11 minuter. Du kan ta ut dem när du ser att de har fått fin gyllene färg.