Go Back
+ servings
Bullar med mandelmassa

Receptet - Så gör du:

Bullar med mandelmassa

4.7/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett lyxigt recept på bullar med mandelmassa som verkligen är ljuvligt. Mandelmassan tar bullarna till en ny nivå, och i kombination med den smöriga degen och pärlsockret på toppen så blir dessa bullar alltid vinnare!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 48 bullar

Ingredienser
 

  • 225 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 paket (50 g) färsk jäst
  • 1 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 14 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 dl strösocker
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 3 tsk vaniljsocker

Topping

  • ägg och pärlsocker

Instruktioner

  • Smält smöret i mikrovågsugn eller på spis i en kastrull.
  • Tillsätt genast mjölken till smöret samt jästen och lös upp jästen genom att röra om.
  • Ha ner smörblandningen i en större bunke. Rör nu ner strösocker, ett ägg, samt saltet. Tillsätt gradvis vetemjölet under bearbetning så du får en enhetlig deg som släpper från bunkens kanter.
  • Jäs degen under kökshandduk i cirka 30 minuter. Under tiden, vispa ihop fyllningen, gärna med elvisp.
  • Efter jäsningen, ha ut degen på en mjölad, plan yta. Knåda lite lätt och dela sedan degen i två lika stora delar.
  • Ta varje halva av degen och kavla ut en stor kvadrat. Bred ut fyllningen på varje kvadrat.
  • Rulla ihop varje degkvadrat längs med långsidan. Skär sedan i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg dessa bullar i bullpapper och ställ på en plåt. Låt jäsa på nytt under kökshandduk i 30 minuter till. Förbered under tiden penslingen. Sista 15 minuterna av jäsningen, förvärm ugnen till 225°C.
  • Efter jäsningen, pensla bullarna med ett uppvispat ägg, och strö till sist på pärlsockret.
  • Grädda mitt i ugnen på 225°C i cirka 11 minuter. Du kan ta ut dem när du ser att de har fått fin gyllene färg.
  • Njut av dina bullar med mandelmassa!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Bullar med mandelmassa