Sous vide fångar upp potatisens smak, vilket gör dem krämiga och läckra! Jämfört med andra tillagningsmetoder absorberar potatis sous vide så mycket mer smak!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 55 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 4personer
Ingredienser
450gpotatis, större potatis gynnas av att skäras på mitten
2msksmör eller vegetabilisk olja
½tsksalt
2msktill 3 msk färska örter, såsom gräslök eller persilja
Instruktioner
Ställ in ditt sous vide-bad på 87°C Celsius.
Lägg till alla ingredienser i en stor sous vide-påse tillsammans med några tunga metallredskap för att väga ner påsen (exempelvis skedar eller knivar).
Ta bort luft och förslut påsen med valfri teknik, sänk sedan ned påsen i sous vide-vattenbadet och låt tillagas i 1 timme.
Nu är det klart. Sänk gärna ner påsen i isvatten för att se till att potatisen svalnar snabbt och för att förhindra ytterligare tillagning. Du kan gå vidare till att steka eller ugnsrosta potatisen om du vill, eller äta den som den är, direkt från sous vide-badet.
Valfritt för lite yta: Värm ugnen till 190°C. Placera potatisen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 30–40 minuter eller tills potatisarna är gyllenbruna och krispiga