Go Back
+ servings
Potatis sous vide

Receptet - Så gör du:

Potatis sous vide

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Sous vide fångar upp potatisens smak, vilket gör dem krämiga och läckra! Jämfört med andra tillagningsmetoder absorberar potatis sous vide så mycket mer smak!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 450 g potatis, större potatis gynnas av att skäras på mitten
  • 2 msk smör eller vegetabilisk olja
  • ½ tsk salt
  • 2 msk till 3 msk färska örter, såsom gräslök eller persilja

Instruktioner

  • Ställ in ditt sous vide-bad på 87°C Celsius.
  • Lägg till alla ingredienser i en stor sous vide-påse tillsammans med några tunga metallredskap för att väga ner påsen (exempelvis skedar eller knivar).
  • Ta bort luft och förslut påsen med valfri teknik, sänk sedan ned påsen i sous vide-vattenbadet och låt tillagas i 1 timme.
  • Nu är det klart. Sänk gärna ner påsen i isvatten för att se till att potatisen svalnar snabbt och för att förhindra ytterligare tillagning. Du kan gå vidare till att steka eller ugnsrosta potatisen om du vill, eller äta den som den är, direkt från sous vide-badet.
  • Valfritt för lite yta: Värm ugnen till 190°C. Placera potatisen på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen i 30–40 minuter eller tills potatisarna är gyllenbruna och krispiga
  • Njut av din potatis sous vide!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Potatis sous vide