Go Back
+ servings
Saltlag till fisk

Receptet - Så gör du:

Saltlag till fisk

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Du kanske vet att saltning av kött och fisk ökar deras smak och mörhet. Två mindre kända anledningar till att lägga fisk i saltlag innan tillagning är att fisken kommer att se snyggare ut och bli lättare att tillaga. Läs vidare för att lära dig mer om saltlag till fisk!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar
Totalt 2 timmar 15 minuter
Portioner 1 saltlag

Ingredienser
 

  • 1 l kranvatten
  • 2 dl salt, helst utan jod (för fiskfilé, använd 1 dl salt)

Instruktioner

  • Tillsätt saltet till vatten, en rimlig mängd vatten så att din fisk täcks av det. Ett tips är att koka upp saltlagen, då detta ser till att saltet löser upp sig snabbare.
  • Låt saltlagen svalna, exempelvis genom att låta stå först i rumstemperatur och sedan i kylskåp i ungefär 1,5 timme.
  • Under tiden, rensa eventuellt fisken och skölj av. Placera din fisk i den avsvalnade saltlagen i ungefär 2 timmar om du ska röka eller torka fisken. Cirka 20 minuter räcker om du ska grilla eller steka fisken.
  • Efter tiden i saltlagen, plocka upp fisken och låt rinna av. Nu kan du tillaga den!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Saltlag till fisk