Det här är ett av mina favoritrecept på tillbehör någonsin! Jag har alltid älskat dessa rödbetor. Jag har ätit dessa stekta rödbetor ända sedan jag var liten, och att barn som äter detta än idag inte hoppar över dem säger rätt mycket om hur goda de är!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
6sttill 8 st rödbetor, kokade eller råa
3mskvitvinäger, eller äppelcidervinäger
vatten till att koka rödbetorna (om de är råa)
2msksmör till stekning
Instruktioner
För att börja, rensa rödbetorna, ta bort stjälkarna och tvätta dem. Skär ett ”x” i toppen av betan (där du skär av stjälkarna). Trimma roten. Koka rödbetorna tills de är mjuka om de är råa, precis på samma vis som du skulle koka potatis, samma tid också!
När de är klara, häll av dem och kör dem under kallt vatten. Dra av skalet under kallt rinnande vatten så att fingrarna inte blir röda.
När rödbetorna är helt skalade. Skär dem i stora klyftaktiga bitar och lägg dem i en medelstor stekpanna med lite smör. Stek på medelhög värme tills rödbetorna är varma och fått lite yta, ca 6-8 minuter.
Tillsätt rödbetorna till en skål och rör ner vinägern. Blanda om.