Detta är ett sous vide recept där fläskkarrén tillagas långsamt i 18 till 24 timmar, som resulterar i det möraste och saftigaste pulled pork-fläskkarrén sous vide du någonsin gjort!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 17 timmart55 minuterminuter
Totalt 18 timmart
Portioner 1bitar
Ingredienser
1kgtill 2 kg fläskkarré, benfri
1msksalt
1tskpaprikapulver
1mskfarinsocker
½mskmatsked strösocker
1mskchilipulver
1mskmald spiskummin
½msktorkad oregano
½mskmald svartpeppar
Instruktioner
Skär bort överflödigt fett från fläskkarrén.
Använd en gaffel och nagga köttet på hela ytan så att dina kryddor tränger igenom.
Ställ in temperaturen på ditt sous vide-vattenbad till 73°C i en behållare som är tillräckligt stor för att sänka ner hela fläskkarrén i vatten helt.
Kombinera alla kryddor i en skål och gnid in en riklig mängd (ungefär hälften) av över hela fläsket
Lägg fläskkarrén i en vakuumförseglingspåse och förslut.
Placera den vakuumförslutna fläskkarrén i sous vide-vattenbadet och tillaga i 18 till 24 timmar.
Ta bort från vattenbadet och klappa fläskkarrén torr med pappersdukar. Strö på lite av den återstående kryddningen.
Lägg fläsket ovanpå ett galler på en plåt in i en ugn som är inställd på 150°C. Ugnsrosta tills att fin yta har uppnåtts, ca 1,5 timme.
Strimla med en stor gaffel eller grillgafflar, dra tvärs över trådarna för att behålla konsistensen.