Go Back
+ servings
Fläskkarré sous vide

Receptet - Så gör du:

Fläskkarré sous vide

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett sous vide recept där fläskkarrén tillagas långsamt i 18 till 24 timmar, som resulterar i det möraste och saftigaste pulled pork-fläskkarrén sous vide du någonsin gjort!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 17 timmar 55 minuter
Totalt 18 timmar
Portioner 1 bitar

Ingredienser
 

  • 1 kg till 2 kg fläskkarré, benfri
  • 1 msk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk farinsocker
  • ½ msk matsked strösocker
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • ½ msk torkad oregano
  • ½ msk mald svartpeppar

Instruktioner

  • Skär bort överflödigt fett från fläskkarrén.
  • Använd en gaffel och nagga köttet på hela ytan så att dina kryddor tränger igenom.
  • Ställ in temperaturen på ditt sous vide-vattenbad till 73°C i en behållare som är tillräckligt stor för att sänka ner hela fläskkarrén i vatten helt.
  • Kombinera alla kryddor i en skål och gnid in en riklig mängd (ungefär hälften) av över hela fläsket
  • Lägg fläskkarrén i en vakuumförseglingspåse och förslut.
  • Placera den vakuumförslutna fläskkarrén i sous vide-vattenbadet och tillaga i 18 till 24 timmar.
  • Ta bort från vattenbadet och klappa fläskkarrén torr med pappersdukar. Strö på lite av den återstående kryddningen.
  • Lägg fläsket ovanpå ett galler på en plåt in i en ugn som är inställd på 150°C. Ugnsrosta tills att fin yta har uppnåtts, ca 1,5 timme.
  • Strimla med en stor gaffel eller grillgafflar, dra tvärs över trådarna för att behålla konsistensen.
  • Njut av din fläskkarré sous vide!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskkarré sous vide