Go Back
+ servings
Pannkakor med kokosmjöl

Receptet - Så gör du:

Pannkakor med kokosmjöl

4/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Som man kan föreställa sig med en pannkaka med kokosmjöl, så har dessa pannkakor en mild kokossmak, som absolut inte är överväldigande. Man får en ljuvligt balanserad pannkaka som är naturligt glutenfri och som även är perfekt för LCHF/keto-kost.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 msk kokosmjöl
  • 4 st ägg
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2 msk kokosolja eller smör
  • 1,5 msk vatten
  • 1 nypa salt
  • kokosolja eller smör till stekning

Instruktioner

  • Mät upp allt i en medelstor skål och vispa ihop allt tills du har en slät smet.
  • Kyl i kylen i 30 minuter.
  • Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite kokosolja/smör på medelvärme.
  • Rör om smeten och häll i 0,5 dl smet och luta pannan tills du har täckt botten av pannan jämnt med smet.
  • Efter 2 till 3 minuter börjar kanterna bli knapriga och pannkakan är redo att vändas. Om du känner dig modig, vänd pannkakan genom ett kast, eller använd en platt spatel och ett finger eller två för att vända på den.
  • Stek i ytterligare 30 till 60 sekunder.
  • Stapla dina pannkakor på en tallrik.
  • Dessa äts bäst färska men kan värmas upp för att ätas senare.
  • Smakar bäst inom 1 dygn efter tillagning!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pannkakor med kokosmjöl