Som man kan föreställa sig med en pannkaka med kokosmjöl, så har dessa pannkakor en mild kokossmak, som absolut inte är överväldigande. Man får en ljuvligt balanserad pannkaka som är naturligt glutenfri och som även är perfekt för LCHF/keto-kost.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 2portioner
Ingredienser
2,5mskkokosmjöl
4stägg
1,5mskfiberhusk
2mskkokosolja eller smör
1,5mskvatten
1nypasalt
kokosolja eller smör till stekning
Instruktioner
Mät upp allt i en medelstor skål och vispa ihop allt tills du har en slät smet.
Kyl i kylen i 30 minuter.
Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite kokosolja/smör på medelvärme.
Rör om smeten och häll i 0,5 dl smet och luta pannan tills du har täckt botten av pannan jämnt med smet.
Efter 2 till 3 minuter börjar kanterna bli knapriga och pannkakan är redo att vändas. Om du känner dig modig, vänd pannkakan genom ett kast, eller använd en platt spatel och ett finger eller två för att vända på den.
Stek i ytterligare 30 till 60 sekunder.
Stapla dina pannkakor på en tallrik.
Dessa äts bäst färska men kan värmas upp för att ätas senare.