Go Back
+ servings
Mjölkfri glass på kokos

Receptet - Så gör du:

Mjölkfri glass på kokos (flera smaker)

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en glass på kokos som är helt vegansk och fri från mejeriprodukter! Detta är ett krämigt, mejerifritt kokosglassrecept som du kan göra hemma. Ingen glassmaskin krävs! Med några enkla val kan du göra flera olika smaker av mjölkfri glass med bara några ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 skålar

Ingredienser
 

  • 4 dl konserverad kokosmjölk
  • 1 dl extra kokosmjölk (ta inte med detta om du gör jordgubbssmak)
  • 0,5 dl valfritt val mellan honung, socker eller ren lönnsirap
  • tsk salt
  • 1,5 tsk vaniljextrakt
  • valfria ingredienser för önskad smak (se under rubriken Smakerovan)

Instruktioner

  • Rör ihop alla ingredienser (minus valfria tillägg för smaken) i en skål. Om du har en glassmaskin överför du helt enkelt blandningen till din glassmaskin och kör enligt tillverkarens anvisningar för din specifika maskin.
  • Om du inte har en glassmaskin: kan du frysa in blandningen i iskubsbrickor eller i en matlåda. Låt stå tills det frusit.
  • Tillsätt nu tilläggen för din valda smak (om du vill), eller dela upp glassen från frysen och gör flera smaker separat. Blanda sedan tillsammans med de frusna glassbitarna i en snabbmixer.
  • Ät antingen glassen direkt från maskinen eller frys in några timmar för en fastare konsistens. Även om hemmagjord glass är godast den dagen den görs, kan du tekniskt sett hålla den fryst i upp till några veckor och tina innan du äter.
  • Njut av din mjölkfria glass!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mjölkfri glass, Mjölkfri glass på kokos (flera smaker)