Go Back
+ servings
Köttfärssås utan lök

Receptet - Så gör du:

Köttfärssås utan lök

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det här är utan tvivel den godaste köttfärssåsen jag har smakat, och den är utan lök vilket är perfekt för de som ibland uppskattar att inte äta det.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g köttfärs
  • olivolja till att steka färsen
  • 2 st krossade vitlöksklyftor (valfria)
  • 800 g krossade tomater (gärna av italienska märket Mutti)
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 st buljongtärning (jag gillar grönsaksbuljong)
  • 1 msk basilika
  • 1 msk timjan
  • Salt och vitpeppar efter smak
  • Några drag färskmalen svartpeppar

Tillbehör (valfritt)

  • pasta
  • sallad
  • parmesanost

Instruktioner

  • Stek färsen i olivolja tills att den fått färg. Pressa ner dina vitlöksklyftor, men de är frivilliga.
  • Rör ner de övriga ingredienserna tillsammans med köttfärsen. Smula buljongtärningen och var uppmärksam så att den verkligen har smält.
  • Krydda. Salta och peppra efter tycke.
  • Låt köttfärsen småputtra och reduceras på låg värme i cirka 25 minuter. Om det behövs kan du tillsätta lite vatten under tillagningens gång. Rör om då och då.
  • Servera gärna tillsammans med härlig spaghetti och en fin sallad. Toppa gärna med riven parmesanost för en mer italiensk upplevelse!
Måltid Huvudrätt, Sås
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Köttfärssås utan lök