Det här är utan tvivel den godaste köttfärssåsen jag har smakat, och den är utan lök vilket är perfekt för de som ibland uppskattar att inte äta det.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
800gköttfärs
olivolja till att steka färsen
2stkrossade vitlöksklyftor (valfria)
800gkrossade tomater (gärna av italienska märket Mutti)
4msktomatpuré
1stbuljongtärning (jag gillar grönsaksbuljong)
1mskbasilika
1msktimjan
Salt och vitpeppar efter smak
Några drag färskmalen svartpeppar
Tillbehör (valfritt)
pasta
sallad
parmesanost
Instruktioner
Stek färsen i olivolja tills att den fått färg. Pressa ner dina vitlöksklyftor, men de är frivilliga.
Rör ner de övriga ingredienserna tillsammans med köttfärsen. Smula buljongtärningen och var uppmärksam så att den verkligen har smält.
Krydda. Salta och peppra efter tycke.
Låt köttfärsen småputtra och reduceras på låg värme i cirka 25 minuter. Om det behövs kan du tillsätta lite vatten under tillagningens gång. Rör om då och då.
Servera gärna tillsammans med härlig spaghetti och en fin sallad. Toppa gärna med riven parmesanost för en mer italiensk upplevelse!