Det här är det bästa receptet på veganska chokladmuffins som jag har smakat! Med enkla ingredienser som blandas i en skål, så är muffinsen klara på cirka 30 minuter! Receptet är veganskt, växtbaserat, glutenfritt, och fritt från raffinerat socker och superenkelt att göra!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 25 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 8muffins
Ingredienser
Torra ingredienser
3,2dl(120 g) havremjöl, glutenfritt vid behov
0,75dltill 1,2 dl (70-100 g) kokossocker, eller vanligt socker
1,2dl(50 g) osötat kakaopulver
1tskbakpulver
¼tsksalt
1,2dl(90 g) vegansk choklad i bitar + mer till att toppa med
Våta ingredienser
2dlmandelmjölk
1,5dl(160 g) äppelmos, gärna osötat
0,6dlmandelsmör, cashewsmör, eller jordnötssmör
1mskäppelcidervinäger
1tskvaniljextrakt
Instruktioner
Om man har möjlighet, så rekommenderar jag att man börjar med att väga vikten på ingredienserna på en köksvåg.
Klä en muffinsform med muffinspapper, eller smörj formen. Förvärm ugnen till 180 grader Celsius.
Tillsätt alla torra ingredienser (förutom chokladbitarna) i en stor blandskål och rör om med en visp.
Tillsätt nu de våta ingredienserna till skålen och rör om för att kombinera. Du kan också använda en stavmixer.
Rör till sist ner de veganska chokladbitarna.
Fördela smeten i muffinsformen eller mellan muffinspapprena. Grädda i 24 till 27 minuter på 180 grader Celsius, eller tills du ser att muffinsen spricker upp på toppen.
Låt de veganska chokladmuffinsen svalna och njut! Förvara rester i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar, eller frys i upp till 3 månader.