Den ljuva smaken av kokostoppar är något de flesta sätter på minnet. Detta recept på kokostoppar utan ägg kräver bara fem ingredienser och är verkligen hur enkelt som helst. Lätta att göra och lätta att gilla!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 24kokostoppar
Ingredienser
2,5dlsötad kondenserad mjölk
0,6dlmjölk
0,6dlvanligt mjöl
6dlsötad riven kokosnöt
3mskmannagryn (frivilligt, men rekommenderas)
Valfria ingredienser
100gchoklad
0,5dlcashewnötter, brutna i bitar
1tskkardemummapulver
Instruktioner
Klä en plåt med bakplåtspapper och förvärm ugnen till 180 grader Celsius i 10 minuter.
I en stor skål, kombinera sötad kondenserad mjölk och mjölk. Vispa tills det blandas.
Med en träslev, rör i mjöl, och blanda tills det är ordentligt inblandat mjölken.
Rör ner kokos, och de eventuellt de frivilliga ingredienserna cashewnötter och kardemummapulver.
Om smeten nu är vattnig, tillsätt 3 matskedar mannagryn och blanda väl, för att få en smet som är fin och fast.
Klicka ut kokostopparna på plåten med bakplåtspapper. Ge varje kokostopp cirka 3 cm mellanrum till andra kokostoppar.
Gräddade i ugnen tills kokostopparna är gyllene runt kanterna, ungefär 15 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt stå i 10 minuter på plåten. Försök inte att ta bort kokostopparna från plåten direkt, låt dem stelna i rumstemperatur. Låt bara makronerna ligga på plåten i 10 minuter så stelnar de av sig själva.
Lägg sedan över till ett galler och låt kokostopparna svalna helt innan servering.
Frivilligt: värm upp choklad i en skål, exempelvis i micro. Doppa kokostopparna och placera på bakplåt tills de torkat.
Njut av dina goda kokostoppar utan ägg!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Äggfria kokostoppar, Kokostoppar utan ägg