Detta grundrecept på smörkräm till tårta räcker till fyllning och inspackling av en 20 cm stor tårta. Receptet går snabbt att göra och kan därför enkelt anpassas till större eller mindre tårtor, eller efter behov av smörkräm till en tårta.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 1sats
Ingredienser
600gflorsocker
300gsaltat eller osaltat smör, rumstempererat
2msktill 3 msk kokande vatten
Valfria tillägg
finrivet citronskal
finrivet apelsinskal
en skvätt vaniljextrakt
några droppar matfärg
kakaopulver, efter smak
Instruktioner
Vispa florsocker och smör tillsammans med dina valfria tillägg (tilläggen är valfria). Tillsätt 2-3 matskedar kokande vatten och vispa tills det är slätt.
Använd till tårtan på valfritt sätt, exempelvis som fyllning i en våningstårta, eller som inspackling med en palettkniv. Du kan också använda en spritspåse med mönstermunstycke och göra mönster på tårtan med smörkrämen.