Go Back
+ servings
Smörkräm till tårta

Receptet - Så gör du:

Smörkräm till tårta

4.7/5 baserat på 17 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta grundrecept på smörkräm till tårta räcker till fyllning och inspackling av en 20 cm stor tårta. Receptet går snabbt att göra och kan därför enkelt anpassas till större eller mindre tårtor, eller efter behov av smörkräm till en tårta.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 600 g florsocker
  • 300 g saltat eller osaltat smör, rumstempererat
  • 2 msk till 3 msk kokande vatten

Valfria tillägg

  • finrivet citronskal
  • finrivet apelsinskal
  • en skvätt vaniljextrakt
  • några droppar matfärg
  • kakaopulver, efter smak

Instruktioner

  • Vispa florsocker och smör tillsammans med dina valfria tillägg (tilläggen är valfria). Tillsätt 2-3 matskedar kokande vatten och vispa tills det är slätt.
  • Använd till tårtan på valfritt sätt, exempelvis som fyllning i en våningstårta, eller som inspackling med en palettkniv. Du kan också använda en spritspåse med mönstermunstycke och göra mönster på tårtan med smörkrämen.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Smörkräm till tårta