Go Back
+ servings
Muffins utan smör

Receptet - Så gör du:

Muffins utan smör

4.5/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa muffins är utan smör och använder istället vegetabilisk olja, exempelvis rapsolja eller någon annan neutral matolja. Superpraktiskt om man inte har smör eller av annan anledning behöver ett muffinsrecept utan smör!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 16 muffins

Ingredienser
 

  • 2 st uppvispade ägg
  • 2,5 dl mjölk, vilken sort som helst duger
  • 1,25 dl neutral vegetabilisk olja, exempelvis rapsolja
  • 2 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
  • 2,5 dl socker
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C. Klä en muffinsform med muffinspapper eller smörj formen väl.
  • Blanda vispade ägg, mjölk och olja i en skål.
  • Blanda bakpulver, mjöl, socker och salt i en annan, separat skål. Vispa för att blanda de torra ingredienserna. Häll sedan de flytande ingredienserna från den andra skålen ner i de torra ingredienserna. Blanda endast så det precis har blandats, blanda inte mer än nödvändigt.
  • Häll smeten i muffinsformarna tills de är 2/3 fulla. Grädda i 16-20 minuter på 200°C.
  • Förvara i en lufttät påse eller behållare.
  • Njut av dina smörfria muffins!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Muffins utan smör