Dessa muffins är utan smör och använder istället vegetabilisk olja, exempelvis rapsolja eller någon annan neutral matolja. Superpraktiskt om man inte har smör eller av annan anledning behöver ett muffinsrecept utan smör!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 16muffins
Ingredienser
2stuppvispade ägg
2,5dlmjölk, vilken sort som helst duger
1,25dlneutral vegetabilisk olja, exempelvis rapsolja
2tskvaniljsocker eller vaniljextrakt
2,5dlsocker
7,5dlvetemjöl
4tskbakpulver
1tsksalt
Instruktioner
Värm ugnen till 200°C. Klä en muffinsform med muffinspapper eller smörj formen väl.
Blanda vispade ägg, mjölk och olja i en skål.
Blanda bakpulver, mjöl, socker och salt i en annan, separat skål. Vispa för att blanda de torra ingredienserna. Häll sedan de flytande ingredienserna från den andra skålen ner i de torra ingredienserna. Blanda endast så det precis har blandats, blanda inte mer än nödvändigt.
Häll smeten i muffinsformarna tills de är 2/3 fulla. Grädda i 16-20 minuter på 200°C.