Detta är en varm smörgåstårta med köttfärs som går snabbt att tillaga. Serveras med fördel ihop med en härlig sallad och lite yoghurtsås.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 30 minuterminuter
Portioner 4personer
Ingredienser
3skivorstor jubileumskaka, eller polarkaka, eller hönökaka
500gköttfärs
1stgul lök
2msksmör eller stekolja
400gkrossade tomater
1dlcrème fraîche
3msktomatpuré
1tsksalt
2krmfärskmalen svartpeppar
1tskoregano
1köttbuljongtärning
ca 5 dl riven ost
100gskivade tomater
Instruktioner
Hacka löken och låt svettas i stekpanna i någon minut. Tillsätt sedan färsen och bryn den.
När färsen fått färg, tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, köttbuljongtärning och oregano. Låt puttra i 10 min.
Förvärm ugnen till 225°C.
Lägg en skiva bröd på en plåt klädd i bakplåtspapper, eller en passande ugnsform. Strö över ett lager av riven ost och tillsätt sedan köttfärsblandning.
Lägg på en skiva bröd och gör på samma sätt. På det översta lagret, toppa med färs, riven ost, och skivade tomater.
Gratinera din smörgåstårta på 225°C i mitten av ugnen i 15 min.
Förbered under tiden gärna en härlig sallad och en yoghurtsås, eller varför inte lite tacosås?