Go Back
+ servings
Varm smörgåstårta med köttfärs

Receptet - Så gör du:

Varm smörgåstårta med köttfärs

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en varm smörgåstårta med köttfärs som går snabbt att tillaga. Serveras med fördel ihop med en härlig sallad och lite yoghurtsås.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 3 skivor stor jubileumskaka, eller polarkaka, eller hönökaka
  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör eller stekolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 2 krm färskmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 köttbuljongtärning
  • ca 5 dl riven ost
  • 100 g skivade tomater

Instruktioner

  • Hacka löken och låt svettas i stekpanna i någon minut. Tillsätt sedan färsen och bryn den.
  • När färsen fått färg, tillsätt krossade tomater, crème fraiche, tomatpuré, salt, peppar, köttbuljongtärning och oregano. Låt puttra i 10 min.
  • Förvärm ugnen till 225°C.
  • Lägg en skiva bröd på en plåt klädd i bakplåtspapper, eller en passande ugnsform. Strö över ett lager av riven ost och tillsätt sedan köttfärsblandning.
  • Lägg på en skiva bröd och gör på samma sätt. På det översta lagret, toppa med färs, riven ost, och skivade tomater.
  • Gratinera din smörgåstårta på 225°C i mitten av ugnen i 15 min.
  • Förbered under tiden gärna en härlig sallad och en yoghurtsås, eller varför inte lite tacosås?
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Varm smörgåstårta med köttfärs