Jag har rostat kokos i flera år och har provat alla metoder (spis, mikrovågsugn, ugn) och det här är det enklaste sättet att göra det utan att bränna det. Du kan rosta kokos till vilket recept som helst om du använder denna metod. Nu kör vi!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 2deciliter
Ingredienser
2dlstrimlad kokosnöt, eller kokosnötflingor/flarn
Instruktioner
Placera en liten stekpanna på medel-låg värme. Tillsätt kokosen och bryt sönder eventuella bitar med en träslev.
Koka upp, rör nästan hela tiden, tills kokosnöten börjar ånga och få färg. Sänk värmen till låg och fortsätt att röra hela tiden medan kokosen blir brun.
Lämna inte spisen – kokosen går från brunt till bränt väldigt snabbt.
Så snart kokosen är brynt som du vill, ta omedelbart bort pannan från värmen och ta bort kokosen från den heta pannan till en skål eller tallrik för att svalna.
Använd som du vill till garnering och matlagning. Förvara i en lufttät påse eller behållare i kylen i upp till 2 veckor.