Detta är ett snabbt och enkelt sätt att göra en äggersättning för nästan vilket recept som helst! Oavsett om du vill ersätta ett ägg i bakningen eller göra en hel paj, äggröra eller äggfri omelett, är det lätt att göra om du vet vad du ska använda i stället.
Förberedelser 1 minutemin
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 6 minuterminuter
Portioner 1ägg
Ingredienser
2mskkikärtsmjöl (hittas i de flesta matbutikerna i glutenfria hyllan)
2mskvatten
1tskmatolja (rekommenderas men valfritt)
Instruktioner
Lägg 2 matskedar kikärtsmjöl i en liten skål.
Tillsätt 1 matsked vatten och rör om till en tjock smet.
Tillsätt ytterligare en matsked vatten och en tesked olja och rör om väl.
Låt stå i minst 5 minuter innan du använder det som du skulle göra med ett helt ägg i alla recept.