Go Back
+ servings
Vegansk äggersättning

Receptet - Så gör du:

Vegansk äggersättning (5 olika)

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är ett snabbt och enkelt sätt att göra en äggersättning för nästan vilket recept som helst! Oavsett om du vill ersätta ett ägg i bakningen eller göra en hel paj, äggröra eller äggfri omelett, är det lätt att göra om du vet vad du ska använda i stället.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 5 minuter
Totalt 6 minuter
Portioner 1 ägg

Ingredienser
 

  • 2 msk kikärtsmjöl (hittas i de flesta matbutikerna i glutenfria hyllan)
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk matolja (rekommenderas men valfritt)

Instruktioner

  • Lägg 2 matskedar kikärtsmjöl i en liten skål.
  • Tillsätt 1 matsked vatten och rör om till en tjock smet.
  • Tillsätt ytterligare en matsked vatten och en tesked olja och rör om väl.
  • Låt stå i minst 5 minuter innan du använder det som du skulle göra med ett helt ägg i alla recept.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bakning, Matlagning, Vegansk äggersättning, Veganskt ägg