Go Back
+ servings
Ostfrallor

Receptet - Så gör du:

Ostfrallor

4.5/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa ostfrallor är perfekta för frukost och mellanmål, eller som ett alternativ till hamburgerbröd! Gör några ostfrallor för att njuta av dem under veckan, för en helgfrukost eller frys in och ha i frysen.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 timmar
Totalt 2 timmar 15 minuter
Portioner 8 ostfrallor

Ingredienser
 

  • 2,25 dl vatten, ljummet
  • 1 msk torrjäst (10 g)
  • 8,5 dl vetemjöl (420 g)
  • 2 msk osaltat smör (30 g)
  • 2 st ägg, ett för degen, ett för pensling
  • 0,5 dl socker (50g)
  • 2,5 dl riven ost (blandas in i degen)
  • 1 tsk salt
  • 1,2 dl osttopping: riven ost , uppdelad för 8 ostfrallor

Instruktioner

  • Kombinera ingredienserna i den ordning som de är listade (förutom osttoppingen) och blanda sedan för hand eller med mixer tills du har en mjuk, enhetlig deg.
  • Täck degen med exempelvis en köksduk och låt den jäsa i 1 till 2 timmar, hur lång tid det än tar för degen att bli dubbelt så stor i storlek.
  • När degen har jäst klart, dela den i 8 bitar.
  • Rulla varje bit till en rund boll och platta försiktigt till så att den blir cirka 7,5 cm bred.
  • Överför var och en av bullarna till en bakplåtspappersklädd plåt med minst 4 cm mellan varje bulle, använd två plåtar om det behövs.
  • Täck degen igen med en köksduk och låt jäsa i cirka en timme.
  • När ostfrallorna har jäst klart, pensla ett lättvispat ägg ovanpå varje bulle och toppa sedan med riven ost, cirka 1 msk per bulle.
  • Värm ugnen till 180 grader Celsius.
  • Grädda i 15-17 minuter.
  • När det är klart, låt svalna innan du njuter!
Måltid Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord Ostfrallor