Dessa ostfrallor är perfekta för frukost och mellanmål, eller som ett alternativ till hamburgerbröd! Gör några ostfrallor för att njuta av dem under veckan, för en helgfrukost eller frys in och ha i frysen.
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 2 timmart
Totalt 2 timmart15 minuterminuter
Portioner 8ostfrallor
Ingredienser
2,25dlvatten, ljummet
1msktorrjäst (10 g)
8,5dlvetemjöl (420 g)
2mskosaltat smör (30 g)
2stägg, ett för degen, ett för pensling
0,5dlsocker (50g)
2,5dlriven ost (blandas in i degen)
1tsksalt
1,2dlosttopping: riven ost , uppdelad för 8 ostfrallor
Instruktioner
Kombinera ingredienserna i den ordning som de är listade (förutom osttoppingen) och blanda sedan för hand eller med mixer tills du har en mjuk, enhetlig deg.
Täck degen med exempelvis en köksduk och låt den jäsa i 1 till 2 timmar, hur lång tid det än tar för degen att bli dubbelt så stor i storlek.
När degen har jäst klart, dela den i 8 bitar.
Rulla varje bit till en rund boll och platta försiktigt till så att den blir cirka 7,5 cm bred.
Överför var och en av bullarna till en bakplåtspappersklädd plåt med minst 4 cm mellan varje bulle, använd två plåtar om det behövs.
Täck degen igen med en köksduk och låt jäsa i cirka en timme.
När ostfrallorna har jäst klart, pensla ett lättvispat ägg ovanpå varje bulle och toppa sedan med riven ost, cirka 1 msk per bulle.