Go Back
+ servings
Ugnspotatis

Receptet - Så gör du:

Ugnspotatis

4.3/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Krispiga på utsidan och fluffiga på insidan, ugnspotatis är ett enkelt tillbehör som passar till i stort sett alla måltider! Lägg till dina favoritkryddor baserat på vad som finns i ditt kryddskåp eller vilka örter som växer i din trädgård!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser
 

  • 900 g skalad eller oskalad potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 3 msk hackade färska örter (rosmarin, persilja, timjan, basilika)
  • ½ tsk paprikapulver
  • salt och peppar enligt smak

Instruktioner

  • Värm ugnen till 220°C.
  • Skala eller skrubba potatisen och skär upp i 2,5 cm stora bitar.
  • Om tiden tillåter, blötlägg potatisen i kallt vatten i upp till 1 timme. (Detta tar bort stärkelse och ger en mer luftig ugnspotatis). Häll av och torka potatisen om det behövs.
  • Blanda potatis, olivolja, örter och kryddor på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 30-35 minuter tills den fått färg och är mjuk.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Ugnspotatis