Lever är mycket näringsrikt och framförallt rikt på järn. Detta är den perfekta enkla middagen som är tillräckligt rejäl för att fylla magar och perfekt sätt att ta tillvara på lite god lever!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
500glever (nöt, gris, kalv, eller lamm)
2stsmå gula lökar
1,5dlkycklingbuljong eller vatten+tärning
3dlmatgrädde
salt
vitpeppar
majsstärkelse
förslag på tillbehör: ris eller kokt potatis
gräslök som garnering (förslag)
Instruktioner
Dela upp levern i bitar och avlägsna senor och hinnor om det finns några.
Finhacka löken.
Fräs leverbitarna och tillsätt löken så den hinner bli mjuk. Krydda med salt och vitpeppar efter smak, provsmaka gärna så du får till det.
Tillsätt buljong och matgrädde och låt det koka upp. Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen.
Krydda efter smak och red av såsen med majsstärkelse. Garnera gärna med lite gräslök.