Go Back
+ servings
Leverstuvning

Receptet - Så gör du:

Leverstuvning

4.5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lever är mycket näringsrikt och framförallt rikt på järn. Detta är den perfekta enkla middagen som är tillräckligt rejäl för att fylla magar och perfekt sätt att ta tillvara på lite god lever!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g lever (nöt, gris, kalv, eller lamm)
  • 2 st små gula lökar
  • 1,5 dl kycklingbuljong eller vatten+tärning
  • 3 dl matgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • majsstärkelse
  • förslag på tillbehör: ris eller kokt potatis
  • gräslök som garnering (förslag)

Instruktioner

  • Dela upp levern i bitar och avlägsna senor och hinnor om det finns några.
  • Finhacka löken.
  • Fräs leverbitarna och tillsätt löken så den hinner bli mjuk. Krydda med salt och vitpeppar efter smak, provsmaka gärna så du får till det.
  • Tillsätt buljong och matgrädde och låt det koka upp. Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen.
  • Krydda efter smak och red av såsen med majsstärkelse. Garnera gärna med lite gräslök.
  • Njut av denna leverstuvning!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Leverstuvning