Go Back
+ servings
Krusbärssaft

Receptet - Så gör du:

Krusbärssaft

4.8/5 baserat på 22 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Testa detta svårslagna krusbärsrecept och njut av ett glas kall, härlig krusbärssaft. Denna krusbärssaft är härligt svalkande och en riktigt god törstsläckare, som är mycket enkel att göra, på antingen färska eller frusna krusbär!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 8 timmar
Totalt 8 timmar 10 minuter
Portioner 2 flaskor

Ingredienser
 

  • 1 kg krusbär (cirka 2 liter krusbär)
  • 1 liter vatten
  • 6,5 dl strösocker

Instruktioner

  • Placera krusbären i en kastrull efter att de sköljts av och plockats rent.
  • Koka upp vattnet i en annan kastrull, och häll sedan vattnet över krusbären. Tillsätt sedan strösocker. Rör om tills att strösockret har löst upp sig i vätskan.
  • Tag gärna en mosstamp och tryck sönder bären i kastrullen. Låt saften stå i kylen i minst 8 timmar. Sila sedan saften fri från fruktkött och häll upp den på flaskor.
  • Njut av din härligt uppfriskande krusbärssaft!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Krusbärssaft