Testa detta svårslagna krusbärsrecept och njut av ett glas kall, härlig krusbärssaft. Denna krusbärssaft är härligt svalkande och en riktigt god törstsläckare, som är mycket enkel att göra, på antingen färska eller frusna krusbär!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 8 timmart
Totalt 8 timmart10 minuterminuter
Portioner 2flaskor
Ingredienser
1kgkrusbär (cirka 2 liter krusbär)
1litervatten
6,5dlströsocker
Instruktioner
Placera krusbären i en kastrull efter att de sköljts av och plockats rent.
Koka upp vattnet i en annan kastrull, och häll sedan vattnet över krusbären. Tillsätt sedan strösocker. Rör om tills att strösockret har löst upp sig i vätskan.
Tag gärna en mosstamp och tryck sönder bären i kastrullen. Låt saften stå i kylen i minst 8 timmar. Sila sedan saften fri från fruktkött och häll upp den på flaskor.