Go Back
+ servings
Fransk fiskgratäng

Receptet - Så gör du:

Fransk fiskgratäng

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Unna dig själv och ditt sällskap denna läckra, ostiga gratäng på torsk eller sej. Det här gratängreceptet utgör den perfekta, lätta men ändå snygga middagen. Detta recept på fransk fiskgratäng (gratin de poisson) kombinerar torsk eller sej med härlig ost, potatis, och zucchini.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 50 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 600 g vit fisk (ungefär 2 filéer av typ torsk eller sej)
  • 500 g potatis
  • 1 st zucchini
  • 1 st gul lök
  • 200 g champinjoner
  • olivolja till stekning
  • 4 msk mjöl
  • 35 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 70 g riven ost

Instruktioner

  • Skala och tärna potatisen. Koka den i 10 minuter i kokande vatten.
  • Skiva zucchinin och bryn den snabbt i olivolja med hackad lök, champinjoner, salt och peppar.
  • Smöra en gratängform, och arrangera potatisen i botten. Skär fisken i stora bitar och lägg den på potatisen. Lägg till sist den brynta zucchiniröran över fisken.
  • Förbered béchamelen: smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet på en gång. Blanda med en visp.
  • Tillsätt mjölken gradvis under omrörning. Bechamelen ska tjockna. Krydda med salt och peppar.
  • Häll béchamelen i gratängformen över ingredienserna. Strö över riven ost.
  • Sätt in i ugnen i 40 minuter på 180°C. Och därefter är din franska fiskgratäng klar!
  • Bon appétit! Smaklig måltid!
Måltid Huvudrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Fransk fiskgratäng