Unna dig själv och ditt sällskap denna läckra, ostiga gratäng på torsk eller sej. Det här gratängreceptet utgör den perfekta, lätta men ändå snygga middagen. Detta recept på fransk fiskgratäng (gratin de poisson) kombinerar torsk eller sej med härlig ost, potatis, och zucchini.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 50 minuterminuter
Totalt 1 timmet
Portioner 4portioner
Ingredienser
600gvit fisk (ungefär 2 filéer av typ torsk eller sej)
500gpotatis
1stzucchini
1stgul lök
200gchampinjoner
olivolja till stekning
4mskmjöl
35gsmör
5dlmjölk
70griven ost
Instruktioner
Skala och tärna potatisen. Koka den i 10 minuter i kokande vatten.
Skiva zucchinin och bryn den snabbt i olivolja med hackad lök, champinjoner, salt och peppar.
Smöra en gratängform, och arrangera potatisen i botten. Skär fisken i stora bitar och lägg den på potatisen. Lägg till sist den brynta zucchiniröran över fisken.
Förbered béchamelen: smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet på en gång. Blanda med en visp.
Tillsätt mjölken gradvis under omrörning. Bechamelen ska tjockna. Krydda med salt och peppar.
Häll béchamelen i gratängformen över ingredienserna. Strö över riven ost.
Sätt in i ugnen i 40 minuter på 180°C. Och därefter är din franska fiskgratäng klar!