Go Back
+ servings
Rågmjölsgröt

Receptet - Så gör du:

Rågmjölsgröt

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Rågmjölsgröt är en klassisk gröt som går snabbt att göra, och som med fördel serveras tillsammans med riktigt kall mjölk och en god lingonsylt!
Tillagning 10 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 krm till 1 krm salt
  • 0,8 dl grovt rågmjöl

Instruktioner

  • Tillsätt vattnet och saltet till en kastrull på låg värme på spisen. Tillsätt sedan mjölet lite i taget. Låt rågmjölsgröten koka på låg värme i 7-10 minuter. Vispa eller rör om ofta.
  • Ta bort från värmen. Servera med kall mjölk och gärna lingonsylt!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rågmjölsgröt