Go Back
+ servings
Stekt färskpotatis

Receptet - Så gör du:

Stekt färskpotatis

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Kokt färskpotatis i all sin ära, men i mitt tycke är färskpotatis om möjligt ännu godare när den steks i smör eller olivolja. Så här gör du!
Tillagning 10 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 0,8 kg till 1 kg färskpotatis
  • olivolja eller smör
  • salt och vitpeppar
  • oregano (valfritt)

Instruktioner

  • Skrubba och koka din färskpotatis i saltat vatten i ungefär 7 min, eller använd kall färskpotatis som kokats vid ett tidigare tillfälle. Låt potatisen svalna och torka innan stekning.
  • När potatisen slutat ånga, skär i hälften för att få lite mer stekyta.
  • Stek potatisen på medelvärme i en stekpanna i en klick smör eller olivolja. Tillsätt under tiden kryddor, och sänk värmen när färskpotatisen börjat få färg. Låt potatisen bli genomvarm.
  • Servera din stekta färskpotatis med valfritt tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt färskpotatis