Kokt färskpotatis i all sin ära, men i mitt tycke är färskpotatis om möjligt ännu godare när den steks i smör eller olivolja. Så här gör du!
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
0,8kgtill 1 kg färskpotatis
olivolja eller smör
salt och vitpeppar
oregano (valfritt)
Instruktioner
Skrubba och koka din färskpotatis i saltat vatten i ungefär 7 min, eller använd kall färskpotatis som kokats vid ett tidigare tillfälle. Låt potatisen svalna och torka innan stekning.
När potatisen slutat ånga, skär i hälften för att få lite mer stekyta.
Stek potatisen på medelvärme i en stekpanna i en klick smör eller olivolja. Tillsätt under tiden kryddor, och sänk värmen när färskpotatisen börjat få färg. Låt potatisen bli genomvarm.
Servera din stekta färskpotatis med valfritt tillbehör!