Go Back
+ servings
Bandspagetti

Receptet - Så gör du:

Bandspagetti

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Även om det kan verka skrämmande svårt innan man börjar, så är det faktiskt ganska lätt att göra färsk bandspagetti hemma. Bandspagetti är förmodligen den enklaste formen av pasta att ta itu med för nybörjare som gör sin egna pasta.
Förberedelser 55 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st ägg
  • 200 g "00-mjöl", plus extra för att pudra

Instruktioner

  • Lägg 180g av 00-mjölet på en stor träskiva. Häll resterande 20 g mjöl i en liten skål, redo att användas vid behov.
  • Forma mjölet till en brunn/vulkan med ett stort hål i mitten, knäck sedan äggen och häll dem i mitten.
  • Vispa äggen lätt med en gaffel och blanda sedan in mjölet lite i taget. Det är viktigt att mjölet gradvis vispas in i äggen för att säkerställa att brunnens väggar inte går sönder och läcker ut. Tillsätt de reserverade 20 g mjöl om degen är för fuktig.
  • För ihop blandningen med en spatel och händerna tills du får en enhetlig degboll.
  • Bearbeta bandspagettidegen med nedre delen av handflatan i 10–15 minuter, eller tills blandningen är slät och väldigt elastisk. Slå in degen i plastfolie och ställ in i kylen i minst 30 minuter.
  • Pudra en träskiva med 1 msk mjöl. Packa upp degen från kylen och platta till den med en kavel. Kavla ut degen till tunna pastaark, mindre än 1 mm tjocka.
  • Om du har en pastamaskin, dela degen i 4 innan du kavlar ut den.
  • För att skära pastabladen i bandspagetti, rulla ihop arken och skär i stora 0,75 cm remsor. För tagliatelle, snurra till de uppskurna bandspagettiremsorna och snurra till små bon. Pudra bona med rikligt med mjöl för att förhindra att de fastnar och klibbar.
  • Koka bandspagettin/tagliatellen inom några timmar efter att du gjort den, i kokande saltat vatten i 3–5 minuter innan den serveras med din favoritsås. Alternativt kan du frysa i upp till 1 månad. För att frysa pastan, lägg den platt på en bricka klädd med bakplåtspapper och frys in i 1 timme, för över sedan till en fryspåse eller annan lämplig behållare.
  • Njut av din bandspagetti!
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Bandspagetti