Denna rejäla veganska curryröra innehåller smakrik curry och kikärtor, och utgör en hälsosam och mättande växtbaserad måltid, exempelvis i form av en fyllning i en smörgås!
Förberedelser 15 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
450gkikärter, avrunna och sköljda
2sttill 3 st morötter, tärnade
3sttill 4 st salladslökar, skivade
1dlhackade dadlar
1dlcashewnötter (gärna råa)
1dltill 1,5 dl vegansk majonnäs
saften av en citron
1mskcurrypulver + mer efter smak
¾tskvitlökspulver
salt och peppar efter smak
Instruktioner
I en liten skål, kombinera vegansk majonnäs med curry, vitlökspulver och en generös nypa salt. Mixa tills det blandas. Sätt åt sidan.
Mosa kikärter (eller låt dem vara hela): Tillsätt kikärter i en skål och mosa ungefär ½ – ⅔ av kikärterna grovt med baksidan av en kraftig gaffel eller potatisstomp. Att mosa mer är bra när denna veganska curryröra används som smörgåsfyllning, då det hjälper att hålla ihop smörgåsen.
Lägg i finhackade morötter, skivad salladslök, hackade dadlar, och hackade cashewnötter och häll currydressingen ovanpå tillsammans med en stor skvätt citronsaft. Blanda väl för att kombinera. Smaka av efter smak och tillsätt salt och peppar efter smak.
Servera som den är, dippa skivad röd paprika i curryröran, eller servera som en sallad på en bädd av gröna salladsblad, med kex eller som fyllning i en smörgås med valfritt bröd.