Go Back
+ servings
Vegansk curryröra

Receptet - Så gör du:

Vegansk curryröra

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna rejäla veganska curryröra innehåller smakrik curry och kikärtor, och utgör en hälsosam och mättande växtbaserad måltid, exempelvis i form av en fyllning i en smörgås!
Förberedelser 15 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 450 g kikärter, avrunna och sköljda
  • 2 st till 3 st morötter, tärnade
  • 3 st till 4 st salladslökar, skivade
  • 1 dl hackade dadlar
  • 1 dl cashewnötter (gärna råa)
  • 1 dl till 1,5 dl vegansk majonnäs
  • saften av en citron
  • 1 msk currypulver + mer efter smak
  • ¾ tsk vitlökspulver
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • I en liten skål, kombinera vegansk majonnäs med curry, vitlökspulver och en generös nypa salt. Mixa tills det blandas. Sätt åt sidan.
  • Mosa kikärter (eller låt dem vara hela): Tillsätt kikärter i en skål och mosa ungefär ½ – ⅔ av kikärterna grovt med baksidan av en kraftig gaffel eller potatisstomp. Att mosa mer är bra när denna veganska curryröra används som smörgåsfyllning, då det hjälper att hålla ihop smörgåsen.
  • Lägg i finhackade morötter, skivad salladslök, hackade dadlar, och hackade cashewnötter och häll currydressingen ovanpå tillsammans med en stor skvätt citronsaft. Blanda väl för att kombinera. Smaka av efter smak och tillsätt salt och peppar efter smak.
  • Servera som den är, dippa skivad röd paprika i curryröran, eller servera som en sallad på en bädd av gröna salladsblad, med kex eller som fyllning i en smörgås med valfritt bröd.
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Vegansk curryröra