Go Back
+ servings
Fläskfilé sambal oelek

Receptet - Så gör du:

Fläskfilé sambal oelek

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept vid namn fläskfilé sambal oelek är en klassiskt krämig fläskfilégryta med lite heta toner från sambal oelek, som är alldeles lagom starka. Enkel att laga och jättegott tillsammans med ditt valfria tillbehör, exempelvis potatis eller ris.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 st fläskfilé (ca 500-600 g)
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 250 g champinjoner, hackade
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,25 dl kinesisk soja
  • salt och peppar efter smak

Förslag på goda tillbehör

  • goda alternativ (valfritt): kokt potatis, klyftpotatis, ris, bulgur, couscous

Instruktioner

  • Påbörja tillagningen av ditt valfria tillbehör till fläskfilén: kokt potatis, klyftpotatis, ris, bulgur, couscous är några goda val!
  • I en stekpanna som gärna får vara lite djupare, stek lök och champinjonerna på medel-låg värme tills de mjuknar.
  • Tillsätt tomatpurén och rör om. Tillsätt även fläskfilén och höj värmen till runt medel. Stek så fläskfilén får stekyta, men se samtidigt till att löken och champinjonerna inte bränns.
  • När fläskfilén fått lite färg, tillsätt buljongtärningen, sambal oelek, crème fraîche och grädde. Rör om. Låt det koka upp, och så fort det kokat upp, sänk då värmen och låt puttra 5-10 min.
  • Tillsätt sojan och smaka av med salt och peppar.
  • Nu är det klart! Njut av maten!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskfilé sambal oelek, Fläskfilégryta med sambal oelek