Go Back
+ servings
Vegansk tzatziki

Receptet - Så gör du:

Vegansk tzatziki (5 ingredienser)

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag visste inte att vegansk tzatziki kunde vara så läcker…förrän detta receptet kom till i mitt kök!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 0,5 st stor gurka (ca 150 g) oskalad + finriven, gärna ekologisk
  • 3,5 dl (360 g) kokosyoghurt
  • 3 st vitlöksklyftor (krossade)
  • 0,5 dl (15 g) finhackad färsk dill (eller 2 msk torkad dill)
  • 1 nypa av både (havs)salt och svartpeppar (plus mer efter smak)
  • 1,5 msk citronsaft
  • 1 msk eller 2 msk extra virgin olivolja för extra smak (frivilligt)

Instruktioner

  • Riv gurkan fint med skalet på – bör ge ca 2,5 dl. Lägg sedan antingen i en finmaskig sil över en liten mixerskål eller överför till en ren, tunn handduk och krama ur överflödig vätska. Den återstående mängden bör vara cirka 1,25 dl.
  • Tillsätt kokosyoghurt i en stor blandningsskål och tillsätt silad gurka, vitlök, dill, salt, peppar, citronsaft och olivolja (valfritt). Rör om för att kombinera.
  • Smaka av och justera smaken efter behov, tillsätt mer salt för den övergripande smaken, vitlök för zing, citron för surhet eller dill för örtighet.
  • Servera omedelbart eller förvara i kylen (där det kommer att tjockna) upp till 5 dagar, ibland längre beroende på yoghurtens färskhet.
  • Njut av denna veganska tzatziki!
Måltid Sås
Kök Grekiskt, Svenskt
Nyckelord Vegansk tzatziki