1nypaav både (havs)salt och svartpeppar (plus mer efter smak)
1,5mskcitronsaft
1mskeller 2 msk extra virgin olivolja för extra smak (frivilligt)
Instruktioner
Riv gurkan fint med skalet på – bör ge ca 2,5 dl. Lägg sedan antingen i en finmaskig sil över en liten mixerskål eller överför till en ren, tunn handduk och krama ur överflödig vätska. Den återstående mängden bör vara cirka 1,25 dl.
Tillsätt kokosyoghurt i en stor blandningsskål och tillsätt silad gurka, vitlök, dill, salt, peppar, citronsaft och olivolja (valfritt). Rör om för att kombinera.
Smaka av och justera smaken efter behov, tillsätt mer salt för den övergripande smaken, vitlök för zing, citron för surhet eller dill för örtighet.
Servera omedelbart eller förvara i kylen (där det kommer att tjockna) upp till 5 dagar, ibland längre beroende på yoghurtens färskhet.