Att laga torsk i en stekpanna eller ugn kräver precision och exakthet, men genom att använda tekniken sous vide kan vem som helst göra en perfekt tillagad torsk. Att tillaga fisken genom sous vide hjälper till att fånga in saftigheten inuti torsken och den konstanta, låga temperaturen på vattnet säkerställer att filén tillagas jämnt.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 2portioner
Ingredienser
2sttorskfiléer eller torskrygg (färsk eller fryst)
1skvättskvätt olivolja
1nypasalt
Instruktioner
Förvärm vattenbadet till 56˚C. Har du en torskrygg, kan du vilja skära upp den i 4 bitar och vakuumförsegla var för sig.
Lägg varje portion torsk i en vakuumpåse med lite salt och en skvätt olivolja och förslut sedan under tryck.
Lägg påsen i det förvärmda vattenbadet och sous videa torsken i cirka 15 minuter, beroende på tjockleken på torskryggen eller torskfilén. Låt det istället ta 1 timme för frysta bitar som är 3 cm tjocka.
För att kontrollera om fisken är tillagad, tryck försiktigt mot torsken och se om köttet lätt flagnar.
Ta ut torsken ur påsen och låt rinna av på hushållspapper innan servering
Servera med dina favorittillbehör. Njut av torsk sous vide!