Go Back
+ servings
Aprikospuré

Receptet - Så gör du:

Aprikospuré

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Aprikospuré är en hälsosam och läcker godbit, både för vuxna och bebisar. Det är ett av de bästa sätten att introducera aprikoser i kost. Du kan servera den direkt, eller blanda aprikospurén med några andra fruktpuréer.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 7 st aprikoser
  • 5 dl kokat vatten för blanchering
  • 0,5 dl vatten för att inkludera i purén

Instruktioner

  • Lägg bara aprikoserna i en stor skål med kokande vatten. Efter 5-10 minuter, lägg över dem i en skål med kallt vatten och skalet lossnar lätt, och köttet blir fint och mört för dig att puréa, ta bort kärnorna såklart.
  • Mosa aprikoserna med exempelvis en mixer. Tillsätt vatten för att få önskad konsistens.
  • Överför aprikospurén i en serveringsskål och servera omedelbart i en serveringsskål. Förvara i kylen i behållare i några dagar. Du kan blanda aprikospurén med andra söta frukter som bananer, kokt äpple eller så kan du blanda det med yoghurt också.
Måltid Smårätter, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Aprikospuré