Aprikospuré är en hälsosam och läcker godbit, både för vuxna och bebisar. Det är ett av de bästa sätten att introducera aprikoser i kost. Du kan servera den direkt, eller blanda aprikospurén med några andra fruktpuréer.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
7staprikoser
5dlkokat vatten för blanchering
0,5dlvatten för att inkludera i purén
Instruktioner
Lägg bara aprikoserna i en stor skål med kokande vatten. Efter 5-10 minuter, lägg över dem i en skål med kallt vatten och skalet lossnar lätt, och köttet blir fint och mört för dig att puréa, ta bort kärnorna såklart.
Mosa aprikoserna med exempelvis en mixer. Tillsätt vatten för att få önskad konsistens.
Överför aprikospurén i en serveringsskål och servera omedelbart i en serveringsskål. Förvara i kylen i behållare i några dagar. Du kan blanda aprikospurén med andra söta frukter som bananer, kokt äpple eller så kan du blanda det med yoghurt också.