Go Back
+ servings
Blomkålsbiffar

Receptet - Så gör du:

Blomkålsbiffar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ända sedan jag började göra blomkålsbiffar så har min familj varit kär i blomkål. Jag har lagt till det i vår middagsrutin på så många olika sätt men vi kan bara inte få nog av dessa goda blomkålsbiffar!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 20 biffar

Ingredienser
 

  • 1 st blomkålshuvud eller 500 g fryst blomkål
  • 2,5 dl riven ost (gärna mild)
  • 0,5 dl parmesanost
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl paneringsbröd, panko eller liknande
  • ½ tsk italiensk krydda (valfritt)
  • ½ tsk cayennepeppar mer eller mindre efter smak
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk vitlök eller lökpulver
  • oliv- eller rapsolja

Instruktioner

  • Skär blomkålen i buketter och koka i kokande vatten tills den är mjuk, ca 8-10 minuter. Låt rinna av och bearbeta sedan blomkålen i matberedaren tills den blir konsistensen av ris. Detta kan också göras med hjälp av en kniv.
  • Blanda den malda blomkålen, ostarna, äggen, ströbrödet och kryddorna.
  • Värm pannan till medel/hög värme. Belägg med olja och forma blomkålsblandningen till biffar, ca 7,5 cm i diameter.
  • Stek tills de är gyllenbruna och stelnat, ca 3-4 minuter per sida. Njut och servera gärna med gräddfil eller din favoritdippsås!
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Blomkålsbiffar