Ända sedan jag började göra blomkålsbiffar så har min familj varit kär i blomkål. Jag har lagt till det i vår middagsrutin på så många olika sätt men vi kan bara inte få nog av dessa goda blomkålsbiffar!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 20biffar
Ingredienser
1stblomkålshuvud eller 500 g fryst blomkål
2,5dlriven ost (gärna mild)
0,5dlparmesanost
2stägg
2,5dlpaneringsbröd, panko eller liknande
½tskitaliensk krydda (valfritt)
½tskcayennepeppar mer eller mindre efter smak
½tsksalt
¼tskpeppar
¼tskvitlök eller lökpulver
oliv- eller rapsolja
Instruktioner
Skär blomkålen i buketter och koka i kokande vatten tills den är mjuk, ca 8-10 minuter. Låt rinna av och bearbeta sedan blomkålen i matberedaren tills den blir konsistensen av ris. Detta kan också göras med hjälp av en kniv.
Blanda den malda blomkålen, ostarna, äggen, ströbrödet och kryddorna.
Värm pannan till medel/hög värme. Belägg med olja och forma blomkålsblandningen till biffar, ca 7,5 cm i diameter.
Stek tills de är gyllenbruna och stelnat, ca 3-4 minuter per sida. Njut och servera gärna med gräddfil eller din favoritdippsås!