Denna hemgjorda pirogerdeg kräver bara en handfull ingredienser (och ingen jäst!), och görs påmjöl, salt, ägg, kallt vatten och smör. Fixa denna pirogerdeg på under tio minuter och fyll med din favoritfyllning!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 1 timmet
Totalt 1 timmet15 minuterminuter
Portioner 12piroger
Ingredienser
6dlvetemjöl
½tsksalt
110gsmör, kylt och skuret i små bitar
2stägg (separerade i två skålar, ett ägg går åt att försluta/pensla pirogerna)
0,5dliskallt vatten
Instruktioner
Blanda mjöl och salt i en skål.
Tillsätt smör, 1 ägg och kallt vatten till mjölblandningen. Mixa med mixer/för hand tills blandningen liknar grova smulor.
Forma degen till en boll och linda in degen med plast. Ställ in i kylen i ca 30 minuter till 1 timme.
Rulla degen på en lätt mjölad arbetsyta till ett tunt ark och skär ut skivor. Skivorna kan vara cirka 12 centimeter stora, det tycker jag blir bra!
Klicka i din pirogerfyllning så pirogern går att stänga. försegla kanterna genom att trycka på degen med fingrarna. Du kan också använda en gaffel för att täta kanterna, tryck bara toppen av gaffeln mot kanterna Pensla kanterna med ett uppvispat ägg för att försegla dem bättre.
Vik pirogerskivorna och förslut kanterna med en gaffel eller fingrarna. Pensla toppen av pirogern med resten av det uppvispade ägget. Kyl pirogern i cirka 20 minuter.
Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och grädda i 12-15 minuter eller tills den är gyllene.