Go Back
+ servings
Piroger utan jäst

Receptet - Så gör du:

Piroger utan jäst

4.9/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna hemgjorda pirogerdeg kräver bara en handfull ingredienser (och ingen jäst!), och görs påmjöl, salt, ägg, kallt vatten och smör. Fixa denna pirogerdeg på under tio minuter och fyll med din favoritfyllning!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 12 piroger

Ingredienser
 

  • 6 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 110 g smör, kylt och skuret i små bitar
  • 2 st ägg (separerade i två skålar, ett ägg går åt att försluta/pensla pirogerna)
  • 0,5 dl iskallt vatten

Instruktioner

  • Blanda mjöl och salt i en skål.
  • Tillsätt smör, 1 ägg och kallt vatten till mjölblandningen. Mixa med mixer/för hand tills blandningen liknar grova smulor.
  • Forma degen till en boll och linda in degen med plast. Ställ in i kylen i ca 30 minuter till 1 timme.
  • Rulla degen på en lätt mjölad arbetsyta till ett tunt ark och skär ut skivor. Skivorna kan vara cirka 12 centimeter stora, det tycker jag blir bra!
  • Klicka i din pirogerfyllning så pirogern går att stänga. försegla kanterna genom att trycka på degen med fingrarna. Du kan också använda en gaffel för att täta kanterna, tryck bara toppen av gaffeln mot kanterna Pensla kanterna med ett uppvispat ägg för att försegla dem bättre.
  • Vik pirogerskivorna och förslut kanterna med en gaffel eller fingrarna. Pensla toppen av pirogern med resten av det uppvispade ägget. Kyl pirogern i cirka 20 minuter.
  • Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och grädda i 12-15 minuter eller tills den är gyllene.
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Colombianskt, Svenskt
Nyckelord Piroger utan jäst