Go Back
+ servings
Jordgubbsmousse utan gelatin

Receptet - Så gör du:

Jordgubbsmousse utan gelatin

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna enkla, fräscha jordgubbsmousse görs på endast 3 ingredienser, inget gelatin och ingen bakning krävs. Den perfekta krämiga fluffiga Mousse-efterrätten. En utsökt dessert att servera vid alla tillfällen.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 350 g jordgubbar
  • 100 g strösocker
  • 250 g vispgrädde (kall)
  • extra jordgubbar till topping

Instruktioner

  • Rensa och skiva jordgubbarna, i en mixer eller matberedare tillsätt de skivade jordgubbarna och sockret, och mosa sedan. Plocka ut och ställ 1 dl av purén åt sidan.
  • Tillsätt grädden i en kall skål och vispa tills det bildas styva toppar. Vänd sedan ner den purén (inte den 1-dl du ställt åt sidan) försiktigt.
  • Fördela den 1 dl puré du ställde åt sidan i steg (1) mellan de 4 små/medelstora glasen och toppa med jordgubbsmoussen. Kyl i cirka 1 timme eller till och med över natten om så önskas. Toppa med färska skivade jordgubbar och servera.
  • Njut!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gelatinfri jordgubbsmousse, Jordgubbsmousse utan gelatin