Go Back
+ servings
Napolitansk pizzadeg

Receptet - Så gör du:

Napolitansk pizzadeg

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En fantastisk napolitansk pizza har den bästa såsen, den finaste mozzarellan och kanske några hela basilikablad. Men innan du kan komma in i påläggen måste du göra den perfekta napolitanska pizzadegen. Här är ett recept på en sådan ljuvlig deg!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 days
Totalt 3 days 15 minuter
Portioner 4 pizzadegar

Ingredienser
 

  • 600 g brödmjöl , helst ”OO” i italiensk stil
  • 4 tsk salt
  • cirka 2 teskedar snabbjäst
  • 0,4 l vatten

Instruktioner

  • Blanda mjöl, salt och jäst i en stor skål och blanda tills det är en homogen blandning. Tillsätt vatten och blanda i mjölet med händerna tills inget torrt mjöl finns kvar på botten av skålen. Täck skålen ordentligt med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 8 till 12 timmar.
  • Vänd ut degen på lätt mjölat bakbord och dela i fyra jämna bollar. Placera var och en i en täckt behållare eller i en återslutningsbar fryspåse. Ställ i kylen och låt jäsa minst 2 dagar till, och upp till 4. Ta ut ur kylen, forma till bollar och låt vila i rumstemperatur i minst 2 timmar innan du kavlar ut och gräddar.
  • Grädda direkt på ett galler eller en pizzasten i nedre tredjedelen av ugnen och förvärm ugnen till 280°C eller så högt som möjligt. Låt ugnen förvärmas medan du tillsätter sås och pålägg.
Måltid Huvudrätt
Kök Italienskt
Nyckelord Napolitansk pizzadeg