En fantastisk napolitansk pizza har den bästa såsen, den finaste mozzarellan och kanske några hela basilikablad. Men innan du kan komma in i påläggen måste du göra den perfekta napolitanska pizzadegen. Här är ett recept på en sådan ljuvlig deg!
Förberedelser 15 minuterminuter
Tillagning 3 daysd
Totalt 3 daysd15 minuterminuter
Portioner 4pizzadegar
Ingredienser
600gbrödmjöl , helst ”OO” i italiensk stil
4tsksalt
cirka 2 teskedar snabbjäst
0,4lvatten
Instruktioner
Blanda mjöl, salt och jäst i en stor skål och blanda tills det är en homogen blandning. Tillsätt vatten och blanda i mjölet med händerna tills inget torrt mjöl finns kvar på botten av skålen. Täck skålen ordentligt med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 8 till 12 timmar.
Vänd ut degen på lätt mjölat bakbord och dela i fyra jämna bollar. Placera var och en i en täckt behållare eller i en återslutningsbar fryspåse. Ställ i kylen och låt jäsa minst 2 dagar till, och upp till 4. Ta ut ur kylen, forma till bollar och låt vila i rumstemperatur i minst 2 timmar innan du kavlar ut och gräddar.
Grädda direkt på ett galler eller en pizzasten i nedre tredjedelen av ugnen och förvärm ugnen till 280°C eller så högt som möjligt. Låt ugnen förvärmas medan du tillsätter sås och pålägg.