Jag gillar i princip alla citrondesserter, med citronpannacotta som en av mina absoluta favoriter. Citroner utgör grunden i många underbara desserter.
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 20 minuterminuter
Portioner 6portioner
Ingredienser
2mskfärskpressad citronsaft
1förpackning (7 gram) gelatinpulver
7,5dlvispgrädde
1,2dlströsocker
2 ½ mskmatskedar färskt citronskal (rivet)
1mskapelsinlikör (valfritt)
Instruktioner
Häll citronsaft i en liten skål och strö det smaklösa gelatinet över. Låt stå i ca 15 minuter tills gelatinet mjuknar.
Häll kokande vatten över citronskalen så de släpper diverse besprutningsmedel. Avlägsna vattnet och torka av.
Kombinera vispgrädde, socker och 2 matskedar rivet citronskal i en kastrull på medelhög värme; koka upp. Vispa i gelatinblandningen tills den lösts upp. Ta av från värmen och rör ner apelsinlikör (valfritt).
Sila gräddblandningen i en medelstor skål och dela jämnt mellan små glasskålar eller glas.
Placera pannacottas utan lock i kylen tills de stelnat, minst 4 timmar. Om tiden tillåter, täck skålarna med plastfolie och kyl över natten.
Garnera med lite resterande rivet citronskal innan servering.