Go Back
+ servings
Citronpannacotta

Receptet - Så gör du:

Citronpannacotta

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag gillar i princip alla citrondesserter, med citronpannacotta som en av mina absoluta favoriter. Citroner utgör grunden i många underbara desserter.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 förpackning (7 gram) gelatinpulver
  • 7,5 dl vispgrädde
  • 1,2 dl strösocker
  • 2 ½ msk matskedar färskt citronskal (rivet)
  • 1 msk apelsinlikör (valfritt)

Instruktioner

  • Häll citronsaft i en liten skål och strö det smaklösa gelatinet över. Låt stå i ca 15 minuter tills gelatinet mjuknar.
  • Häll kokande vatten över citronskalen så de släpper diverse besprutningsmedel. Avlägsna vattnet och torka av.
  • Kombinera vispgrädde, socker och 2 matskedar rivet citronskal i en kastrull på medelhög värme; koka upp. Vispa i gelatinblandningen tills den lösts upp. Ta av från värmen och rör ner apelsinlikör (valfritt).
  • Sila gräddblandningen i en medelstor skål och dela jämnt mellan små glasskålar eller glas.
  • Placera pannacottas utan lock i kylen tills de stelnat, minst 4 timmar. Om tiden tillåter, täck skålarna med plastfolie och kyl över natten.
  • Garnera med lite resterande rivet citronskal innan servering.
Måltid Efterrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Citronpannacotta