Lystring alla hasselnötsälskare! I denna artikel går jag igenom hur man rostar hasselnötter i ugnen. Det är enklare än man kanske kan föreställa sig!
Tillagning 15 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 500gram
Ingredienser
500gråa hasselnötter
Instruktioner
Värm ugnen till 180°C.
Lägg ut råa hasselnötter på en plåt och rosta i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
Låt svalna helt på plåten (de fortsätter rostas tills de svalnat).
För att ta bort det yttre skalet, gnugga med en ren kökshandduk när de har svalnat (jag har dock inget emot skalet!)
Motstå frestelsen att äta hasselnötterna innan de svalnat helt. Det är värt att vänta!
Förvara de rostade hasselnötterna i en medelstor burk med lock, i upp till 6 månader svalt och mörkt, exempelvis ett skafferi, eller upp till ett år i frysen. De smakar fantastiskt, även frysta!