Go Back
+ servings
Rostade hasselnötter

Receptet - Så gör du:

Rostade hasselnötter

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Lystring alla hasselnötsälskare! I denna artikel går jag igenom hur man rostar hasselnötter i ugnen. Det är enklare än man kanske kan föreställa sig!
Tillagning 15 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 500 gram

Ingredienser
 

  • 500 g råa hasselnötter

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Lägg ut råa hasselnötter på en plåt och rosta i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
  • Låt svalna helt på plåten (de fortsätter rostas tills de svalnat).
  • För att ta bort det yttre skalet, gnugga med en ren kökshandduk när de har svalnat (jag har dock inget emot skalet!)
  • Motstå frestelsen att äta hasselnötterna innan de svalnat helt. Det är värt att vänta!
  • Förvara de rostade hasselnötterna i en medelstor burk med lock, i upp till 6 månader svalt och mörkt, exempelvis ett skafferi, eller upp till ett år i frysen. De smakar fantastiskt, även frysta!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rosta hasselnötter, Rostade hasselnötter