Detta recept på vegansk banankaka är en otroligt läcker och hälsosam efterrätt eller mellanmål! Ett bra sätt att använda upp de mogna bananerna som ligger kvar i fruktskålen!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 45 minuterminuter
Totalt 55 minuterminuter
Portioner 8bitar
Ingredienser
5dlvetemjöl
1,5tskbakpulver
½tsksalt
2,5dlströsocker
0,5dlolja (vegetabilisk olja, rapsolja eller annan neutral olja)
4stmogna bananer (mosade)
0,5dlvatten
1tskvaniljsocker
Instruktioner
Plocka fram ingredienserna och sätt ugnen på 180°C. Smörj lätt en fyrkantig eller rektangulär bakform eller plåt, ungefärliga mått 25×25 cm.
I en liten skål, vispa ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Sätt åt sidan.
I en annan, separat, stor skål, vispa ihop strösocker och olja. Tillsätt sedan de mosade bananerna tills de blandats in. Tillsätt vatten och vaniljsocker, rör om för att kombinera.
Tillsätt mjölblandningen till bananplandningen. Rör bara tills ingredienserna är lätt blandade. Se till att inte blanda för mycket.
För över smeten till formen/plåten och grädda i mitten av ugnen i 40-50 minuter vid 180°C, eller tills att en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
Ta ut kakan från ugnen, lägg den på ett galler och låt svalna i formen/på plåten i 15 minuter. Vänd sedan ut den ur formen på gallret och låt den svalna helt.
Färdigt! Skär i rutor och njut av din veganska banankaka!