Go Back
+ servings
Vegansk banankaka

Receptet - Så gör du:

Vegansk banankaka

4.7/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på vegansk banankaka är en otroligt läcker och hälsosam efterrätt eller mellanmål! Ett bra sätt att använda upp de mogna bananerna som ligger kvar i fruktskålen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 8 bitar

Ingredienser
 

  • 5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl olja (vegetabilisk olja, rapsolja eller annan neutral olja)
  • 4 st mogna bananer (mosade)
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Plocka fram ingredienserna och sätt ugnen på 180°C. Smörj lätt en fyrkantig eller rektangulär bakform eller plåt, ungefärliga mått 25×25 cm.
  • I en liten skål, vispa ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Sätt åt sidan. 
  • I en annan, separat, stor skål, vispa ihop strösocker och olja. Tillsätt sedan de mosade bananerna tills de blandats in. Tillsätt vatten och vaniljsocker, rör om för att kombinera.
  • Tillsätt mjölblandningen till bananplandningen. Rör bara tills ingredienserna är lätt blandade. Se till att inte blanda för mycket. 
  • För över smeten till formen/plåten och grädda i mitten av ugnen i 40-50 minuter vid 180°C, eller tills att en tandpetare som sticks in i mitten av kakan kommer ut ren.
  • Ta ut kakan från ugnen, lägg den på ett galler och låt svalna i formen/på plåten i 15 minuter. Vänd sedan ut den ur formen på gallret och låt den svalna helt.
  • Färdigt! Skär i rutor och njut av din veganska banankaka!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt, Veganskt
Nyckelord Vegansk banankaka