Detta är en av mina favoriter när det kommer till svenska tårtor. Enkel att göra men oj så god. Härliga inslag av nötter gör detta till en säker favorit!
Förberedelser 10 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 40 minuterminuter
Portioner 8bitar
Ingredienser
Marängbas
3stäggvitor
1dlströsocker
50ghackade hasselnötter/valnötter
2mskkakao
Kräm
3stäggulor
1dlströsocker
1dlovispad grädde
100gsmör
Garnering
Garnera gärna med hackade hasselnötter
Instruktioner
Vispa äggvitor hårt blanda ner med sockret, nötter och kakao. Smörj bakplåtspapper på 2 plåtar och pudra med lite vetemjöl. Uppskatta eller rita/markera upp 2 tallriksstora cirklar, och bred ut äggvitesmeten i dessa cirklar, ca 1 cm tjockt.
Grädda i 150 grader i 30-35 min. Sänk värmen en aning i slutet av gräddningen.
Sjud allt utom smöret till krämen i en kastrull, och ta sedan bort kastrullen från värmen.
Rör nu ner smöret i kastrullen och låt kallna. Låt även bottnarna kalla. Bred sedan hälften av krämen på en av bottnarna och lägg den på den andra. Bred resterande kräm över toppen på tårtan och garnera med hasselnötter.