Go Back
+ servings
Köttfärslimpa med löksoppa

Receptet - Så gör du:

Köttfärslimpa med löksoppa

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna söta och salta köttfärslimpa är ett klassiskt recept som aldrig gör dig besviken. Med bara 6 ingredienser kan du göra denna familjefavorit alla dagar i veckan!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 900 g mager nötfärs
  • 1 paket torr löksoppa-mix
  • 2 st ägg (vispade)
  • 0,8 dl ketchup
  • 1,8 dl vatten
  • 3,75 dl ströbröd

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader C.
  • Klä en 30×10 cm långpanna eller långpanna med folie. Sätt åt sidan.
  • I en stor skål, kombinera ägg, ketchup, vatten och löksoppmixen. Blanda tills det blandas.
  • Tillsätt ströbrödet och köttfärsen. Blanda väl.
  • Forma till en limpa och lägg köttfärslimpan i pannan.
  • Grädda i 1 timme och 15 minuter.
  • Låt stå i 10 minuter. Servera sedan och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärslimpa med löksoppa