Go Back
+ servings
Tjock ugnspannkaka

Receptet - Så gör du:

Tjockpannkaka (Tjock ugnspannkaka)

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Tjockpannkaka är snabbt, smidigt otroligt gott och budgetvänligt! Endast sex enkla ingredienser och fem minuter att förbereda, denna enkla rätt är en säker familjefavorit!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 6 st ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 5 msk smör

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225 grader C. 
  • När ugnen förvärms, lägg smöret i en osmord ugnsform och ställ in i ugnen, bara tills den smält. 
  • Tillsätt ägg, mjölk, mjöl, salt och vanilj i en mixer eller skål; vispa tills det är slätt. Häll smeten i en ugnsform, över smält smör. 
  • Grädda i 22-27 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna och pösiga.
  • För att servera, strö generöst med strösocker och sirap.
Måltid Efterrätt, Frukost
Kök Svenskt, Tyskt
Nyckelord Tjock ugnspannkaka