Go Back
+ servings
skinkstuvning

Receptet - Så gör du:

Skinkstuvning till pannkakor

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Skinkstuvning, till att exempelvis ha som fyllning i pannkakor och crêpes. Detta är en ljuvlig fyllning om man vill ha en matigare rätt. Man kan också använda denna stuvning till att fylla olika typer av smördegsknyten.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 250 g finstrimlad skinka
  • 120 g riven gouda-ost (eller annan)
  • 30 g smör
  • 2 msk mjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Ha dina 8 pannkakor/crêpes färdiga och redo för att fyllas med skinkstuvning. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och plocka fram en ugnsform.
  • Strimla skinkan och riv osten.
  • Ta fram en kastrull och smält ditt smör i den på medelhög värme. Vispa gradvis ner mjölet tills det är välblandat.
  • Tillsätt mjölken under omrörning, och höj värmen en aning så det kokar upp.
  • Tillsätt skinkan och osten i kastrullen.
  • Nu till att fylla pannkakorna/crêpesen. Tillsätt 2 msk skinkstuvning till varje pannkaka/crêpe, och rulla sedan ihop och placera på ugnsformen. Vik in kanterna så skinkstuvningen inte rinner ut. Repetera för varje pannkaka/crêpe.
  • Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa gärna med lite extra riven ost.
  • Servera och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skinkstuvning, Skinkstuvning till crêpes, Skinkstuvning till pannkakor