Skinkstuvning, till att exempelvis ha som fyllning i pannkakor och crêpes. Detta är en ljuvlig fyllning om man vill ha en matigare rätt. Man kan också använda denna stuvning till att fylla olika typer av smördegsknyten.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 20 minuterminuter
Totalt 25 minuterminuter
Portioner 8portioner
Ingredienser
250gfinstrimlad skinka
120griven gouda-ost (eller annan)
30gsmör
2mskmjöl
2,5dlmjölk
svartpeppar
Instruktioner
Ha dina 8 pannkakor/crêpes färdiga och redo för att fyllas med skinkstuvning. Förvärm ugnen till 200 grader Celsius och plocka fram en ugnsform.
Strimla skinkan och riv osten.
Ta fram en kastrull och smält ditt smör i den på medelhög värme. Vispa gradvis ner mjölet tills det är välblandat.
Tillsätt mjölken under omrörning, och höj värmen en aning så det kokar upp.
Tillsätt skinkan och osten i kastrullen.
Nu till att fylla pannkakorna/crêpesen. Tillsätt 2 msk skinkstuvning till varje pannkaka/crêpe, och rulla sedan ihop och placera på ugnsformen. Vik in kanterna så skinkstuvningen inte rinner ut. Repetera för varje pannkaka/crêpe.
Grädda i ugnen i 20 minuter. Ta ut ur ugnen och toppa gärna med lite extra riven ost.
Servera och njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skinkstuvning, Skinkstuvning till crêpes, Skinkstuvning till pannkakor