Go Back
+ servings
Fläskytterfilé i ugn

Receptet - Så gör du:

Fläskytterfilé i ugn

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Krispig på utsidan, saftig och mör på insidan och fantastiska smaker gör detta till den bästa ugnsbakade fläskytterfilén!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 kg fläskytterfilé
  • 2 msk olja
  • 4 msk färsk citron-, lime- eller apelsinjuice – (eller 1 matsked av varje)
  • 4 tsk italiensk kryddmix
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk rökt paprika – (valfritt men rekommenderas starkt)
  • 1 tsk svartpeppar

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 grader Celsius och smörj lätt en stor ugnsform. Stick hål i filén med en gaffel. Gnid in olja på alla sidor av köttet.
  • Vispa ihop italiensk kryddmix, vitlökspulver, spiskummin, salt, chilipulver, rökt paprika (om du använder) och svartpeppar. Strö blandningen över filén och klappa den på köttytan på alla sidor. Lägg i förberedd ugnsform och ringla citron/limejuice över toppen.
  • Grädda i 25-35 minuter tills utsidan är brynt och krispig och mitten är genomstekt till önskad form (du kan ta ut dem på den tidiga sidan om du gillar mitten lite rosa).
  • Skeda saft från fatet över köttet. Låt vila på skärbräda eller i ugnsformen i 5-10 minuter. Skär i 2,5-centimetersbitar. Skeda eventuell återstående juice från pannan över skivorna, garnera med färsk hackad koriander om så önskas och servera.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fläskytterfilé i ugn, Ugnsbakad fläskytterfilé