0,8dlosötad mandelmjölk (eller valfri mjölk; kan behövas mer – se instruktionerna)
0,5dlavokadoolja (eller någon olja med neutral smak som är flytande vid rumstemperatur)
1tskvaniljextrakt (valfritt, men rekommenderas)
1nypahavssalt (valfritt, men rekommenderas)
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienser i en bunke till en slät smet. (Smeten ska ha samma konsistens som typisk pannkakssmet. Om den är för tjock, tillsätt lite mer mjölk. Tillsätt inte för mycket, annars blir pannkakorna för ”våta”.)
Förvärm en oljad panna på spisen över medel-låg till medelvärme. Häll smeten på den heta pannan och forma till cirklar. Täck över och stek ca 1,5-2 minuter tills det börjar bildas bubblor. Vänd då och koka ytterligare 1,5-2 minuter tills de fått färg på andra sidan. Upprepa med resten av smeten.