Go Back
+ servings
Ketopannkakor

Receptet - Så gör du:

Ketopannkakor

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är mitt favoritrecept på enkla men supergoda ketopannkakor!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 12 ketopannkakor

Ingredienser
 

  • 1,25 dl mandelmjöl (blancherat & finmalet rekommenderas)
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk stevia/annat sötningsmedel
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 st ägg
  • 0,8 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk; kan behövas mer – se instruktionerna)
  • 0,5 dl avokadoolja (eller någon olja med neutral smak som är flytande vid rumstemperatur)
  • 1 tsk vaniljextrakt (valfritt, men rekommenderas)
  • 1 nypa havssalt (valfritt, men rekommenderas)

Instruktioner

  • Vispa ihop alla ingredienser i en bunke till en slät smet. (Smeten ska ha samma konsistens som typisk pannkakssmet. Om den är för tjock, tillsätt lite mer mjölk. Tillsätt inte för mycket, annars blir pannkakorna för ”våta”.)
  • Förvärm en oljad panna på spisen över medel-låg till medelvärme. Häll smeten på den heta pannan och forma till cirklar. Täck över och stek ca 1,5-2 minuter tills det börjar bildas bubblor. Vänd då och koka ytterligare 1,5-2 minuter tills de fått färg på andra sidan. Upprepa med resten av smeten.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Ketopannkakor