Go Back
+ servings
Salmbärssylt

Receptet - Så gör du:

Salmbärssylt

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är mitt favoritrecept på hemmagjord salmbärssylt (blåhallonsylt)!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 500 g salmbär (blåhallon)
  • 250 g strösocker
  • ½ tsk atamon (flytande konservering) valfritt om man vill förvara sylten längre

Instruktioner

  • Koka upp bär och socker i en vid kastrull. låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
  • Skumma av sylten kontinuerligt och noga.
  • Blanda i atamon (konserveringsmedlet), och häll den heta sylten i en ren burk. Fyll burken till fullo. Skruvar du på locken medan sylten är varm så håller den faktiskt längre.
  • Äts vanligtvis med saffranspannkaka på Gotland!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Blåhallonsylt, Salmbärssylt